Scăpăm de Benzema şi Ribery?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez al sănătăţii şi sportului, Roselyne Bachelot, ne dă speranţe pentru meciul de la 9 octombrie, din preliminariile Europeanului din 2012.

Aceasta se împotriveşte vehement convocării lui Franck Ribery şi a lui Karim Benzema la naţionala Franţei pe perioada desfăşurării procesului în care aceştia sunt audiaţi pentru scandalul sexual cu prostituata minoră, Zahia Dehar.

„Cred în nevinovăţia celor doi, dar s-ar crea o situaţie dificilă dacă o persoană aflată sub investigaţii este eligibilă pentru a juca în naţionala Franţei", a declarat doamna Bachelot pentru postul de radio „Europe 1".

Declaraţia nu i-a picat deloc bine lui Laurent Blanc, noul selecţioner al „cocoşilor". Acesta este deranjat de perspectiva de a nu se putea baza pe cei mai bine cotaţi jucători ai săi în partidele cu România, Albania, Belarus, Bosnia şi Luxemburg.

„Trebuie să respectăm prezumţia de nevinovăţie a celor doi şi interesul naţionalei. Ribery şi Benzema sunt doi fotbalişti care pot avea o influenţă decisivă asupra echipei Franţei", a replicat Blanc.

Astfel, în vederea meciurilor oficiale, selecţionerul francez ar putea fi nevoit să le găsească înlocuitori lui Ribery şi Benzema. Desigur, asta până când justiţia va da verdictul în cazul celor doi. Valbuena şi Ben Arfa (amândoi la Marseille) sunt doi candidaţi pentru înlocuirea lui Ribery, în timp ce postul atacantului de la Real Madrid ar putea fi ocupat fie de Gignac (Toulouse), fie de Gomis (Lyon).

Franck Ribery la echipa naţională

-48 de selecţii
-7 goluri
-A jucat la CM 2006 şi 2010 şi la CE 2008

Karim Benzema la echipa naţională

-27 de selecţii
-8 goluri
-A jucat la CE 2008

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite