Ryan Lochte a fost inculpat în Brazilia pentru denunţ mincinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înotătorul american Ryan Lochte, care a făcut declaraţii false în faţa anchetatorilor brazilieni cu privire la incidentul din perioada Jocurilor Olimpice, a fost inculpat pentru denunţ mincinos, informează L'Equipe.

"Ancheta s-a încheiat joi şi înotătorul Ryan Lochte a fost inculpat pentru denunţ mincinos", se arată într-un comunicat al poliţiei regionale din Rio de Janeiro, care solicită ca o comisie rogatorie să îl informeze pe sportiv în SUA în privinţa deciziei luate în Brazilia.

Cu câteva ore înainte de anunţul cu privire la inculparea lui Lochte, presa braziliană scria că înotătorul va fi citat pentru a da declaraţii în Brazilia.

În cazul în care Lochte va refuza să se prezinte în Brazilia, nu vor exista penalizări, dar el nu va putea să beneficieze de o eventuală înţelegere cu autorităţile braziliene.

Înotătorii Ryan Lochte şi James Feigen au declarat că ei şi alţi doi colegi americani, Gunnar Bentz şi Jack Conger, au fost jefuiţi, la 14 august, la Rio de Janeiro, de bărbaţi înarmaţi în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere.

Însă ancheta în acest caz a scos la iveală că nu a existat niciun jaf armat, cei patru vandalizând o benzinărie şi fiind obligaţi să plătească pagubele produse. După acest incident, Lochte a fost suspendat de Comitetul Olimpic American şi de Federaţia Americană de Nataţie.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite