Rusescu, pe picior de plecare de la Sevilla. Îl vrea echipa din Madrid care a surclasat-o pe Barcelona la capitolul posesie, în meci direct!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Rusescu. FOTO: estadiodeportivo.com
Raul Rusescu. FOTO: estadiodeportivo.com

Fostul golgheter al Stelei nu prinde echipa la Sevilla, unde antrenorul Unai Emery nu pare dispus să-i ofere vreo şansă. De atacantul român este însă interesată o grupare din Madrid, care a reuşit recent o performanţă incredibilă în faţa Barcelonei.

Potrivit informaţiilor Radio Sevilla, citate de site-ul estadiodeportivo.com, Rusescu (25 de ani) este în vizorul lui Rayo Vallecano, echipă cu probleme în atac, în această perioadă. 

Micuţa grupare din Madrid nu trece printr-o perioadă prea bună, fiind pe penultimul loc după opt etape, cu şase puncte şi doar şase goluri marcate (21 încasate). 

În plus, recent s-a accidentat serios şi golgheterul Sebastian Fernandez (ruptură de ligamente la genunchi, adică cel puţin şase luni de pauză), autorul a patru din cele şase reuşite ale roş-albilor. 

În acest context, cei de la Radio Sevilla susţin că Rayo îl vede pe ex-stelist drept un bun înlocuitor pentru Fernandez, dar şi că românul ar fi tentat să o părăsească pe Sevilla, unde nu joacă. 

Mutarea s-ar putea realiza însă doar în perioada de mercato din ianuarie. Presa spaniolă nu oferă alte informaţii, dacă ar fi vorba despre un transfer definitiv sau doar un împrumut. 

În urmă cu două săptămâni, Rayo s-a arătat interesată de serviciile unui alt atacant român, Ciprian Marica, dar până la urmă fostul jucător al lui Schalke a semnat cu o altă grupare din Madrid, Getafe

Rayo Vallecano, echipă antrenată de Paco Jemez, a uimit mass-media internaţională pe 21 septembrie. Atunci, în meciul de la Madrid, de pe „Vallecas”, Barcelona a pierdut pentru prima dată posesia după cinci ani. Două procente în plus a avut atunci Rayo, 51% faţă de 49%, primul meci după 317 partide consecutive în care echipa catalană a avut mai puţin timp balonul decât adversarul. 

Deşi Barcelona a câştigat fără emoţii, scor 4-0, mulţi l-au criticat pe tehnicianul Gerardo „Tata“ Martino pentru că a cedat supremaţia „tiki-taka“. 

N-a fost însă o bătălie pierdută întâmplător de către Gerardo Martino. În sezonul trecut, în Spania, Rayo a fost a doua echipă la capitolul posesie, devansată doar de Barca, iar pe plan european, cu excepţia catalanilor, doar Bayern Munchen a avut procente mai bune

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite