Ronaldo şi Messi, final de epocă pentru doi coloşi: De ce e clar că asistăm la ieşirea lor de pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Au fost geniali pe terenul de fotbal, au scris pagini întregi în Cartea Recordurilor, au câştigat nouă Ligi ale Campionilor între ei, însă acum se apropie de finalul carierei.

Vorbim despre Cristiano Ronaldo (37 de ani) şi Lionel Messi (34 de ani), care au părăsit competiţia continentală supremă, la o săptămână distanţă unul de celălalt. În optimi, la fel ca anul trecut. Detaliu care confirmă că aceşti doi jucători fabuloşi se apropie de ieşirea lor de pe scenă.

Mai ales că există şanse ca, din sezonul viitor, niciunul dintre ei să nu mai evolueze în Europa. S-a tot vehiculat că atât Ronaldo, cât şi Messi pot ajunge în Statele Unite, în Major League Soccer, unde americanii aduc, periodic, staruri, într-o tentativă de a promova fotbalul. În plus, zona arabă e mereu o variantă pentru vedetele uriaşe, aflate pe final de carieră.

messi

Lionel Messi

Un sezon de coşmar

Dacă despre prăbuşirea PSG-ului s-a scris deja, în schimb, eliminarea suferită de Manchester United în optimile Ligii Campionilor aduce o serie de contraperformanţe individuale şi pentru Cristiano Ronaldo. Iată de ce portughezul e pe cale să bifeze un sezon de coşmar:.

*Eşecul în faţa celor de la Atletico Madrid înseamnă că s-a dus şi ultima şansă a celor de la United de a cuceri un trofeu, în acest sezon. Dacă „Diavolii“ s-au cam obişnuit cu sezoanele ratate, în schimb, pentru Ronaldo aceasta va fi prima stagiune, după cea din 2009-2010 (era la Real Madrid), în care nu va avea cu ce să-şi mărească colecţia de trofee.

*În returul cu Atletico, Ronaldo a făcut un meci groaznic! Dovadă şi faptul că doar pentru a treia oară în cariera sa stelară, a fost integralist într-o partidă din Liga Campionilor, dar n-a avut nici măcar un şut pe poartă! Prima dată, a păţit aşa ceva, în noiembrie 2003, într-un meci Man. United - Panathinaikos. A doua oară, a jucat la fel de slab în Real Madrid - Barcelona, în mai 2011.

*Între 2006-2007 şi 2019-2020, Ronaldo a avut 14 sezoane consecutive, în care a marcat în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Acum, tocmai a bifat a doua stagiune la rând, în care n-a înscris după faza grupelor.

*E pentru prima dată în cariera lui Ronaldo, când starul portughez părăseşte Liga, în optimi, trei sezoane la rând. Când s-a despărţit de Real Madrid, în 2018, el avea opt calificări succesive, în semifinalele competiţiei.

15.938 de minute a adunat Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor, devansându-l pe liderul clasamentului, Iker Casillas (15.908 minute), după returul cu Atletico Madrid.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite