România va primi peste 9 milioane de euro de la UEFA pentru participarea la EURO 2024

0
Publicat:

UEFA va distribui în total 331 de milioane de dolari selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania - EURO 2024, a anunţat sâmbătă forul fotbalistic continental.

UEFA plătește sume consistente participantelor la EURO 2024
UEFA plătește sume consistente participantelor la EURO 2024

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit sâmbătă la Hamburg, înaintea tragerii la sorţi a grupelor EURO 2024, a convenit asupra premiilor financiare care urmează să fie distribuite între echipele calificate, printre care şi naţionala României, scrie Agerpres.

Astfel, fiecare dintre cele 24 de selecţionate va încasa o primă de participare de 9,25 milioane de euro. Fiecare victorie va fi recompensată cu un milion de euro, iar fiecare rezultat de egalitate cu 500.000 de euro.

Calificarea în optimile de finală va fi răsplătită cu un bonus de 1,5 milioane de euro, care se va ridica la 2,5 milioane euro pentru accederea în sferturile de finală şi la 4 milioane de euro pentru calificarea în semifinale.

Câştigătoarea EURO 2024 va fi recompensată cu suma suplimentară de 8 milioane de euro, în timp ce învinsa din finală va primi 5 milioane de euro.

Suma maximă la care poate ajunge echipa campioană, dacă va câştiga toate cele trei jocuri din grupa sa, este de 28,25 milioane de euro.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite