Rezultat istoric pentru junioarele românce la gimnastică ritmică. Medalie de aur în proba individuală la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Joi seară, româncele de la gimnastică ritmică au avut parte de un rezultat în premieră, într-o probă individuală, la Campionatul European desfăşurat la Tel Aviv.

Amalia Lică a reuşit să obţină medalia de aur la măciuci. La acest rezultat istoric pentru gimnastica ritmică din România se mai adaugă un argint pe echipe şi un bronz la minge, obţinut de Christine Drăgan, relatează news.ro. 

Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică din gimnastica ritmică românească, în cadrul JO de la Los Angeles din 1984, a declarat că este o mare realizare pentru gimnastica ritmică din România. Ea a mai spus că dacă se munceşte apar şi rezultatele.

”Este o mare realizare pentru gimnastica ritmică din România, primul aur la obiectul măciuci. Tot timpul spun că dacă se munceşte, rezultatele vin, iar ce fac fetele noastre la Europene este extraordinar. O mare bucurie pentru România”, a declarat Doina Stăiculescu.

Amalia Lică a obţinut medalia de aur în proba individuală la măciuci cu un punctaj total de 30.100, fiind urmată pe podium de Liliana Lewinska (29.100) li Kamila Gafarova (Azerbaidjan 28.550).   

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite