Revoltaţi faţă de prostie: cum a fost oprită o nouă ilegalitate pregătită de cuplul Sandu – Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandu şi Dragomir n-au putut să-şi implementeze planul cu 20 de echipe în Liga I
Sandu şi Dragomir n-au putut să-şi implementeze planul cu 20 de echipe în Liga I

La două săptămâni după ce au făcut România de râs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, şefii fotbalului românesc pregătiseră o nouă mutare aberantă. De această dată, n-au mai apucat să-şi facă de cap.

Apărută, iniţial, ca o glumă proastă, propunerea măririi numărului de echipe, de la 18 la 20, prin readucerea Rapidului şi a lui CSMS Iaşi în „A“, s-a transformat în câteva zile într-o variantă îmbrăţişată de Mircea Sandu şi de Dumitru Dragomir. 

Dintr-un om care, verbal, se bătea cu pumnul în piept că n-avem resurse nici pentru 18 cluburi în Liga I şi că trebuie să reducem numărul acestora la 12, brusc, „Naşul“ a devenit un suporter al unui campionat mărit din mers! Atât i-a trebuit lui Dragomir. Şi-a pus ciberneticienii şi matematicienii la treabă, iar peste 24 de ore a anunţat că va mări numărul etapelor programate în 2012, va scurta pauza de iarnă şi va organiza totul fără probleme.

„Corleone“ urma să propună această aberaţie în Comitetul Executiv, care era gata să mai voteze o anomalie după acel baraj ilegal, Rapid – Chiajna. Dragomir a şi început să pregătească terenul pentru noua sa invenţie: „Fraţilor, reţineţi: în România, ce se votează în Comitetul Executiv e lege şi se pune în practică“.

Cluburile le-au dat peste mână

Dacă barajul „supravieţuirii“ a fost anulat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, dovadă că nu orice aberaţie a Comitetului Executiv trece neobservată, de această dată, cluburile le-au dat peste mâna şefilor fotbalului românesc.

„Cluburile n-au fost de acord, iar eu nu fac nimic dacă majoritatea nu agreează astfel de propuneri. Până acum sunt mai mult de 12 echipe care nu sunt de acord cu această decizie. Ce să propun? Ceva ce nu doresc cluburile? Conform ROAF, conform hotărârilor Comitetului Executiv, trebuie să jucăm în 18 echipe în viitorii trei ani“, a anunţat, ieri, şeful LPF, care săptămâna trecută n-avea nicio problemă să încalce regulamentul ca să organizeze un campionat cu 20 de echipe.   

„Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă“

Dragomir a comentat şi faptul că suporterii Rapidului, mai întâi, au intrat în greva foamei, iar apoi au protestat în faţa sediului Ligii, cerând demisia sa şi pe cea a lui Mircea Sandu. „Eu am încercat să ajut Rapidul, dar regulamentar, nu în afara regulamentului. E dreptul fiecăruia să protesteze, ce să le zic? Dacă aş fi vinovat, mi-aş da demisia. Dar eu nu mă consider vinovat şi le transmit celor de acolo că noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, deci, să mănânce. Să se revolte împotriva celor care au dus echipa în această situaţie“, a concluzionat „Corleone“.

La Rapid nu s-a investit nimic. Astea sunt poveşti cu salarii mari oferite de noii acţionari. Le-a convenit când au luat 200.000 de euro de la Ligă. Nu aveau bani să plătească nimic. Dumitru Dragomir preşedinte LPF  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite