REPORTAJ "Lupii" aleargă pentru titlu. În cantonamentul Petrolului, Mutu a apelat la o şedinţă de refacere inedită. Contra joacă golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Petrolul a ales să facă pregătirea de iarnă în natlya, acolo unde "lupii" se află deja de pe 16 ianuarie. Ei vor rămâne la Belek până pe 30 ianuarie, timp în care vor juca şi trei amicale.


”Băieţi, urmează o perioadă grea, Ştiu că nu va fi uşor, dar trebuie să ne antrenăm foarte bine dacă vrem să câştigăm campionatul!”.  Acesta a fost mesajul pe care antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, l-a transmis jucătorilor săi la chiar primul antrenament din Antalya. În încercarea de a obţine primul event din istorie în anul în care clubul sărbătoreşte 90 de ani de existenţă, petroliştii au început în forţă stagiul de pregătire din Antalya, desfăşurat în localitatea Belek. Fără Alcenat, care urmează să se alăture lotului, şi fără Dore şi Benga plecaţi, din dorinţa lor, la sud de Dunăre, “lupii” au parte de un program strict, cu două antrenamente pe zi. Compuse, printre altele, din serii de alergări, exerciţii de forţă, îndemânare şi tehnică, jocuri de posesie şi finalizare, şedinţele de pregătire sunt extrem de solicitante, dar nimeni nu se plânge. E semnul clar că jucătorii au recepţionat întocmai mesajul antrenorului, care a impus încă de la venirea sa la Ploieşti o disciplină bazată pe respect reciproc.
Atmosfera este excelentă în cadrul lotului, deşi oboseala îşi spune cuvântul în fiecare seară, cei trei masori lucrând până la ora stingerii să-i refacă pe jucători după o zi grea. Urmează o alta, după aceleaşi coordonate, însă aparenta monotonie a cantonamentului este risipită de dorinţa comună ce uneşte întreg grupul: câştigarea campionatului şi a Cupei României. Până joi, când Petrolul are programat primul joc oficial în compania austricecilor de Sturm Graz, fotbaliştii sunt conştienţi că trebuie să atingă un nivel optim de pregătire, ce trebuie să corespundă perioadei în care se află.       
Geraldo s-a revăzut cu fratele său Bruno Alves

În cantonamentul din Antalya, apărătorul Petrolului a avut bucuria de a-si revedea fratele, mai mic decât el cu un an. Fundaş central la Fenerbahce Istanbul, Bruno Alves s-a aflat până ieri într-un stagiu de pregătire cu echipa la Belek şi a profitat de ocazie pentru a se reîntâlni cu Geri. Cei doi au discutat minute bune, printre altele, şi despre fanaticii suporteri ai lui Fener. În timp ce Bruno i-a povestit că aceştia au oprit recent un meci amical timp de 10 minute, aruncând pe teren cu torţe şi fumigene, fundaşul găzarilor s-a mândrit cu atmosfera creată de miile de fani ploieşteni prezenţi la reunirea echipei. 
Hoban şi teixeira au răcit
Antrenorul Cosmin Contra se confruntă cu primele probleme din Turcia, după ce mai mulţi dintre elevii săi au acuzat accidentări sau au răcit. Astfel, Albin, cu dureri în zona inghinală, Povilas, Romario, Hoban şi Teixeira s-au pregatit sâmbătă separat, în sala de forţă a hotelului. Ultimii doi au răcit din cauza schimbării bruşte de temperatură, dar tehnicianul Petrolului speră ca ambii să se refacă rapid şi să intre chiar de duminică în programul normal de pregătire al echipei.  
Vizitaţi de Jeremy Bokila

geraldo

Sâmbătă seară, petroliştii au avut plăcerea de a-l revedea pe Jeremy Bokila, fostul atacant al lupilor transferat în vara trecută la Terek Groznâi. Şi el în cantonament la Belek cu actuala echipă, atacantul n-a ratat ocazia de a-şi vizita foştii colegi, venind la hotelul unde este cazată delegaţia Petrolului. Îmbrăcat în treningul verde al lui Terek, Jeremy s-a întreţinut mai bine de o oră cu foştii săi colegi şi antrenori. Fostul golgheter al Petrolului le-a povestit că s-a acomodat mai greu, dar acum s-a obişnuit cu viaţa din Rusia şi îi place, mai ales că îl are alături şi pe Gicu Grozav.  
Mutu: "Dă-mi Doamne titlul cu Petrolul!"

bokila

După antrenamentul intens de ieri dimineaţă, „lupii” au inaugurat piscina exterioară a hotelului unde sunt cazaţi. Dar nu pentru a se bălăci, apa fiind destul de rece, dar excelentă pentru relaxarea musculaturii. Adrian Mutu, De Lucas, Fernandez şi Contra au simtit din plin beneficiile acestei terapii, după o sedinţă de pregătire în care antrenorul Petrolului a alergat cot la cot cu jucătorii săi. Mutu s-a bucurat din plin şi de soare, pozând într-o impostază sugestivă ce ar putea fi completată cu expresia: ”Dă -mi, Doamne, titlul cu Petrolul!”
Portarii au viaţă grea cu Grigore
În timp ce fotbaliştii au parte de circuite de forţă şi îndemânare, serii de alergări, precum şi de alte exerciţii specifice acestei perioade de pregătire, portarii se pregătesc separat cu antrenorul Cătălin Grigore. În lipsa lui Povilas, accidentat, tehnicianul îi întide la maximum pe Pecanha, Bornescu şi Oprea, care fac sute de plojoane la fiecare antrenament. În permanent dialog cu ei, Grigore le propune exerciţii inedite, iar cei trei portari se întrec în intervenţii spectaculoase.
Contra e expert în golf

mutu

Cosmin Contra a profitat ieri de pauza dintre cele două antrenamente pentru a se delecta cu o partidă de golf pe unul dintre terenurile ce aparţin unui hotel din apropierea stabilimentului unde sunt cazaţi petrolişti. Alături de managerul sportiv Marius Nicolae, antrenorul „galben-albaştrilor” a demonstrat că mânuieşte crosele ca un adevărat profesionist. „Guriţă” a corectat multe din mişcările oficialul echipei, avid să deprindă cât mai repede tainele unui joc pe care tehnicianul îl practică de 6 ani, devenind, alături de tenisul de câmp, unul dintre hobby-urile sale.

contra

Dore şi Benga au plecat la Botev Plovdiv
Petrolul s-a despărţit după doar două zile de la venirea in Turcia de atacantul Ferebory Dore şi de fundaşul Alexandru Benga, ambii veniţi la Ploieşti în vara anului trecut. Cei doi şi-au manifestat dorinţa de a parăsi haita lupilor, dând curs unei oferte avantajoase în primul rând pentru ei, dar şi pentru club, din partea bulgarilor de la Botev Plovdiv. Ambii s-au despărţit în condiţii amiabile de FC Petrolul, neexistând nicio problemă legată de eventuale restanţe salariale. Dore şi Benga vor fi colegi la noua lor echipa cu alţi doi fotbalişti care au activat până acum în Liga I, este vorba despre foştii dinamovişti Luchin şi Curtean. 

Lotul Petrolului din Antalya
Portari: Pecanha, Bornescu, Povilas, Oprea
Fundaşi: Achim, Geraldo, Hoban, Manasse, Guilherme, Beţa
Mijlocaşi. Boudjemaa, Priso, Romario, Mustivar, Marinescu, De Lucas, Fernandez, Albin
Atacanţi: Hamza, Mutu, Camara, Morar, Zicu

Sursa: Cristi Notaru, www.fcpetrolul.ro
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite