Real Madrid vs Barcelona: Aubameyang a marcat de două ori pentru El Clasico pentru a-i oferi lui Barcelonei victoria cu 4-0 în faţa lui Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter - La Liga
Foto: Twitter - La Liga

Liderul ligii din La Liga, Real Madrid, a suferit o înfrângere grea, cu 4-0, din partea rivalilor Barcelona pentru El Clasico. Aubameyang, cu „dublă” şi o pasă decisivă cu călcâiul, a făcut show în El Clasico!

Pierre-Emerick Aubameyang a marcat de două ori, în timp ce golurile lui Ronald Araujo şi Ferran Torres condamnă Madridul la cea mai grea înfrângere pe teren propriu din sezonul din La Liga.

Absenţa lui Benzema s-a simţit din plin la Real. Cu doi atacanţi „falşi”, Vinicius şi Rodrygo, madrilenii n-au mişcat. Asta şi pentru că Barcelona a fost transformată radical de venirea lui Xavi pe bancă.

Rezumatul meciului
Ocaziile ratate de Aubameyang (12) şi Torres (18) prevesteau inevitabilul. Dembele a realizat o cursă pe în flancul drept, i-a centrat prietenului Aubameyang, care, dintre Alaba şi Militao, l-a executat pe Courtois cu o lovitură de cap plasată excelent (29).
Până la pauză, catalanii au mai punctat o dată., la un corner. Dintre aceiaşi stoperi amorţiţi ai gazdelor, Araujo s-a înălţat şi a dat, perfect, de unde vine (38).
De la cabine, Real Madrid s-a întors cu un sistem schimbat, 3 fundaşi pe linia de fund. Ancelotti a modificat imediat alcătuirea din apărare după golul din minutul 47 semnat de Ferran Torres, beneficiarul unei pase cu călcâiul oferite de Aubameyang, omul meciului (47)!
Tabela a închis-o acelaşi „Auba”, renăscut la Barcelona. A profitat de poziţia eronată a lui Alaba, care l-a scos din ofsaid pe Torres, şi a finalizat superb - „scăriţă” (53).
Forma lui Courtois, peste media colegilor, a făcut ca scorul să nu devină şi mai umilitor până la final.

LaLiga
Rezultatul nu a avut însă un impact prea mare asupra cursei pentru câştigarea La Liga, dar arată cât de departe a ajuns Barcelona de când l-au numit ca antrenor, pe fostul jucător Xavi, la începutul sezonului.
Real Madrid rămâne în continuare în fruntea Ligii cu 66 de puncte, cu nouă înaintea Sevillei de pe locul doi.
Pentru Barcelona, forma continuă, o aduce pe poziţia a treia, la egal cu 54 de puncte cu Atletico, deşi Barca are un joc mai puţin.
Real Madrid nu a mai încasat 4 goluri într-un meci de pe teren propriu în La Liga din noiembrie 2015. Se întâmpla tot într-un El Clasico, în care Barcelona s-a impus cu acelaşi 4-0.
Ultima înfrângere de-a dreptul umilitoare suferită de Real în faţa Barcelonei a fost în octombrie 2018, 1-5 pe Camp Nou.
Alte victorii usturătoare administrate de Barcelona în ultimii ani în El Clasico: 5-0 în 2010 şi 6-2 în 2009.


Echipele care au început meciul
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Nacho, Casemiro, Kroos, Modric, Valverde, Vinicius, Rodrygo.
Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Pique, Eric Garcia, Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Traore, Ferran, Aubameyang.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite