Răsturnare de situație. Israel - România, meci decisiv din calificările Euro 2024, loc nou de disputare

0
Publicat:

Conflictul dintre Israel și Hamas a dat peste cap atât fotbalul din Țara Sfântă, cât și situația din preliminariile Euro 2024. Ultimele meciuri ale Israelului sunt guvernate de incertitudine, un singur lucru fiind sigur: UEFA vrea ca în luna noiembrie toate partidele din grupe să fie încheiate și toate națiunile calificate la turneul final din Germania să fie cunoscute.

România și Israel se vor întâlni pe 18 noiembrie, posibil în Germania. Foto Mediafax
România și Israel se vor întâlni pe 18 noiembrie, posibil în Germania. Foto Mediafax

UEFA nu a stabilit exact data partidei Kosovo - Israel, dar presa de la Tel Aviv susține că singura zi disponibilă pentru această restanță este 12 noiembrie. Ar fi o nouă lovitură pentru contracandidata României la calificarea la Euro, pentru că această dată nu este în calendarul UEFA, astfel că echipele de club la care evoluează israelienii nu sunt obligate să elibereze jucătorii pentru națională. Federația speră doar să găsească înțelegere în rândul acestora.

Pentru noi e o sabie că două tăișuri pentru că și Kosovo se va afla în aceeași situație: cei mai importanți jucători pot fi blocați de cluburile de care aparțin și care au meciuri de campionat.

După întâlnirea de la Priștina, pentru Israel urmează alte trei meciuri de foc, în doar 10 zile: pe 15 și 18 noiembrie vor întâlni Elveția și România, pentru ca pe 21 să încheie calificările în Andorra. Contra liderului grupei și contra noastră, naționala din Țara Sfântă joacă partide considerate ”acasă”. Numai că se vor disputa pe teren neutru. Deși s-au vehiculat variantele Grecia și Cipru, oficialii israelieni și-ar dori ca partidele să se joace în Germania, la Munchen, scrie publicația One, o a doua variantă luată în calcul fiind un oraș din Polonia.

Program Israel în preliminariile Euro 2024

12 noiembrie, ora 21.45: Kosovo - Israel (Priștina)

15 noiembrie, ora 21.45: Israel - Elveția (locație necunoscută)

18 noiembrie, ora 21.45: Israel - România (locație necunoscută)

21 noiembrie, ora 21.45: Andorra - Israel (Andorra la Vella)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite