Rapid joacă în Liga a II-a, însă are un decar, care i-a uluit inclusiv pe jucătorii din prima ligă: cine e noua vedetă din Giuleşti şi unde ar putea să ajungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Ioniţă II
Alex Ioniţă II

Bucureştenii au pierdut, joi seară, în optimile Cupei României, scor 0-2, în faţa Petrolului, însă meciul a fost o nouă ocazie pentru purtătorul tricoului cu numărul 10 din echipa antrenată de Viorel Moldovan de a-şi arăta clasa.

Rapid a părăsit competiţia KO şi, odată cu această eliminare, s-a pierdut şi speranţa fanilor că echipa ar putea cuceri un trofeu, chiar şi în sezonul în care evoluează în „B“. Totuşi, prestaţia giuleştenilor i-a impresionat pe adversari, care au avut numai cuvinte de laudă la adresa „feroviarilor“.

Contra: „N-au cum să nu promoveze“

Antrenorul Petrolului a remarcat jocul consistent al gazdelor şi le-a transmis un mesaj de încurajare. „Mă aşteptam la o replică bună a Rapidului, fiindcă are jucători de mare valoare în lot. Sunt motivaţi de un antrenor care ştie cum s-o facă. Am văzut un Rapid foarte agresiv, care va creşte mult în joc. Vio (n.r. – Viorel Moldovan) ştie să aşeze bine echipa în teren. Nu au cum să nu promoveze dacă vor juca aşa. Chiar dacă a fost un meci echilibrat a câştigat echipa mai bună. E frumos un derby Rapid - Petrolul, se umple stadionul. Îi aşteptăm în Liga I în sezonul următor să repetăm aceste derby-uri“, a declarat Cosmin Contra la sport.ro.

Bornescu: „Un număr 10 cum rar vezi în fotbal“

Mircea Bornescu, fostul portar al Rapidului, acum la Petrolul, s-a arătat şi el impresionat de o grupare care evoluează în liga secundă.

„Au un joc mult mai bun decât multe echipe din Liga I. Atmosfera a fost extraordinară, se ştie cum sunt suporterii Rapidului. Foarte puţine echipe beneficiază de această atmosferă. Rapidiştii s-au ridicat la nivelul primei divizii. I-am urmărit, au un joc foarte bun, nu s-a văzut diferenţa de o divizie. Am câştigat pe merit însă, dar şi ei au jucători de valoare, tineri, care vor creşte. Au un număr 10 cum rar vezi în fotbal“, a declarat Bornescu, referindu-se la Alex Ioniţă II. 

Puştiul de 18 ani e format de Rapid, iar din 2011 a fost promovat la echipa mare. El a evoluat pentru România la Under 19 şi Under 21, iar acum e pe lista celor de la Astra Giurgiu pentru un transfer în următoarea perioadă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite