Povestea înfiorătoare a unui boxer profesionist care a stat 48 de ani în închisoare fără a fi vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de ghinionist poţi să fii ca să stai 48 de ani după gratii pentru o faptă pe care nu ai comis-o? Probabil, cel mai ghinionist om din lume.

Este cazul japonezului Iwao Hakamada, care a intrat în cartea recordurilor ca fiind personajul care a stat cel mai mult după gratii, dintr-o eroare. Iwao, născut în 1936, a fost boxer profesionist cu o carieră decentă, având în palmares 16 victorii, 11 remize şi 2 înfrângeri, în perioada 1959-1961. După ce s-a lăsat de sport s-a angajat la o fabrică, iar în 1966 a fost arestat, după un incendiu produs la casa şefului său, în urma căruia patru persoane au fost găsite carbonizate, dar şi înjunghiate. Iwao era principalul martor, deoarece încercase să stingă incendiul, dar în acelaşi timp a devenit principalul suspect. Poliţiştii japonezi l-au torturat psihic aproape un an, din cauza presiunilor el mărturisind crima pe care de fapt niciodată nu a comis-o.

 A fost condamnat la moarte în 1966, dar ulterior Hakamada şi-a retras declaraţia, privind crima pe care nu o comisese şi ordinul său de executare nu a mai fost semnat de Ministerul de Justiţie de la Tokyo. După ani de zile în care a încercat să-şi demonstreze nevinovăţia, s-a descoperit cu ajutorul unor tehnici ultra moderne, că sângele găsit pe hainele victimelelor nu îi aparţinea lui Iwao, iar justiţia a luat în considerare eliberarea sa. Care s-a petrecut săptămâna trecută, după 48 de detenţie fără a avea vreo vină. Din familia lui Iwao mai trăieşte doar o soră, care l-a întîmpinat la ieşirea din penitenciar.  

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite