Portretul unei campioane: cine e Flavia Pennetta şi ce drum infernal a parcurs pentru a lua un Grand Slam la 33 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

US Open 2015 s-a transformat în Italian Open, iar scenariul ultimului act a fost scris parcă la Hollywood de un regizor american.

Flavia Pennetta (26 WTA) a trecut de Roberta Vinci (43 WTA), scor 7-6, 6-2, după o oră şi 33 de minute. O campioană neaşteptată a făcut un anunţ şi mai neaşteptat înainte de a-şi ridica trofeul în faţa spectatorilor: „Vreau să mai spun ceva. A fost ultimul meu meci. Mă retrag din tenis. E o decizie pe care o luasem de acum o lună“. 

Pennetta, care era cotată cu 150 la câştigarea US Open 2015, înainte de startul turneului, va continua să joace până la sfârşitul acestui sezon. Mai ales că primul ei triumf la un turneu de Grand Slam la simplu a catapultat-o până pe locul 6 în ierarhia „WTA Race“, cu şanse mari de a fi prezentă la Turneul Campioanelor, la Singapore.

„Voi mai juca până la finalul anului, dar acesta a fost ultimul meu meci la New York. Programul meu în 2015 include participarea la turneele de la Wuhan şi Beijing. Dacă voi fi printre primele opt jucătoare în WTA Race, atunci, cu siguranţă, voi merge şi la Singapore“, a declarat Pennetta la conferinţa de presă.

3,3 milioane de dolari e cecul pe care l-a primit Flavia Pennetta pentru câştigarea US Open 2015. Finalista Vinci a luat 1,6 milioane de dolari.  

Ea a explicat ce a îndemnat-o să ia decizia retragerii din tenis: „Îmi e tot mai greu să lupt. Când joci în turnee 24 de săptămâni într-un an, trebuie să lupţi în permanenţă. Iar dacă nu mai poţi, atunci va fi rău.Uneori, simt că nu mai am puterea necesară pentru a mai lupta. Decizia retragerii a fost una grea, am luat-o după turneul de la Toronto, dar a venit într-un moment perfect. Am realizat tot ce mi-am propus în tenis şi chiar mai mult decât atât“.

Despre Flavia Pennetta…

*Prima jucătoare din Italia care a pătruns în Top 10 WTA la simplu.

*Prima jucătoare din Italia care a ajuns pe locul 1 WTA în ierarhia de dublu, după ce a câştigat 

Australian Open în 2011, alături de Gisela Dulko.

*La ultimele ei şapte apariţii la US Open, a ajuns de şase ori în sferturi sau mai sus. 

*A câştigat 13,402,330 de dolari din tenis.

Cum a câştigat Pennetta US Open 2015

Turul I: 6-1, 3-6, 6-1 cu Gajdosova (76 WTA)

Turul II: 6-1, 6-4 cu Niculescu (41 WTA)

Turul III: 1-6, 6-1, 6-4 cu Cetkovska (149 WTA)

Optimi: 6-4, 6-4 cu Stosur (22 WTA)

Sferturi: 4-6, 6-4, 6-2 cu Kvitova (4 WTA)

Semifinale: 6-1, 6-3 cu Halep (2 WTA)

Finală: 7-6, 6-2 cu Vinci (43 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite