Piţurcă e cu ochii pe naţională: ce a spus despre grupa de la Euro 2016 şi şansele lui Mutu de a juca în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piturca

Fostul selecţioner a contribuit cu şapte puncte la calificarea tricolorilor la turneul final şi s-a aflat pe bancă la Euro 2008, ultima competiţie majoră la care a participat prima reprezentativă.

Atunci, România s-a clasat pe penultimul loc în grupă, după Olanda şi Italia, dar înaintea Franţei lui Raymond Domenech.

Dacă şi la Euro 2008 s-ar fi aplicat sistemul de la Euro 2016, atunci România ar fi avut şanse bune să ajungă în fazele eliminatorii. Ceea ce Piţurcă spune că putem realiza acum.

„E o grupă accesibilă, faţă de ce am avut în 2008. Franţa e clar favorită. Cu Elveţia şi Albania ne putem bate de la egal la egal şi putem să-i învingem. E ceva extraordinar că vom deschide Europeanul. Toată lumea va fi cu ochii pe noi. Putem obţine şi un rezultat pozitiv, pentru că presiunea e pe umerii Franţei. Fiecare meci va fi foarte greu. Sunt două echipe pe care le-am învins nu cu mult timp în urmă. Avem şanse să trecem de grupă, dar va fi greu“, a spus noul antrenor al celor de la Al-Ittihad la Digi Sport.

Întrebat dacă fotbalişti precum Marica, Tamaş, Daniel Niculae şi Mutu, toţi prezenţi la Euro 2008, însă ieşiţi acum din circuitul naţionalei pot prinde lotul pentru Euro 2016, Piţurcă a răspuns: „Şanse au toţi jucătorii români. Depinde numai de ei, ei trebuie să impresioneze. Trebuie să dea încredere selecţionerului şi, cu siguranţă, vor fi selecţionaţi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite