Pierdere pentru handbal, după retragerea Valentinei Ardean Elisei: „Dacă toate jucătoarele ar avea ambiţia ei, am fi de multe ori campioni mondiali”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Ardean Elisei s-a retras de la echipa naţională de handbal FOTO Arhiva personală/Facebook
Valentina Ardean Elisei s-a retras de la echipa naţională de handbal FOTO Arhiva personală/Facebook

După ce Valentina Ardean Elisei şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de handbal a României, rând pe rând, cei care au antrenat-o, de-a lungul timpului, au povestit despre una dintre cele mai bune jucătoare din ţara noastră.

Ultima vicecampioană mondială aflată încă în activitate, Valentina Ardean Elisei lasă în urmă o serie de suspine, odată cu retragerea ei. Antrenorii din cariera ei vorbesc la superlativ, notează „Gazeta Sporturilor”.

„O fată de caracter, o profesionistă, o ambiţioasă. Un om! Alice înseamnă profesionism, dragoste pentru sportul pe care-l practică, şi nu în ultimul rând o atitudine patriotică bine înţeleasă. Încărcată de calităţi, un mare suflet şi o mare luptătoare”, a declarat Cornel Oţelea, cel care a pregătit-o la naţională, între 2003 şi 2004. 

„Am o relaţie specială cu ea, suntem de vârste apropiate şi discutăm foarte mult la echipă. Îşi dorea să meargă la Jocurile Olimpice, dar în ultima vreme, am povestit despre familie, drumuri, oboseală. Îmi spunea că oricât de puternică ar fi, se apropie de 40 de ani inevitabil. «E prea mult pentru mine club, cupe europene, echipă naţională, familie. Vreau linişte!», mi-a spus ea. Decizia ei m-a întristat, cred că mai avea multe de arătat. Alice e un exemplu pentru toate generaţiile, o profesionistă desăvârşită. Cu Alice totul se traduce în muncă, muncă şi iar muncă. Dacă toate jucătoarele ar avea ambiţia ei, am fi fost de multe ori campioni mondiali”, a completat Horaţiu Paşca, actualul ei antrenor de la echipa de club, Gloria Bistriţa. 

Şi Gheorghe Tadici a lucrat cu Valentina Elisei Ardean, atât la naţională, cât şi la Oltchim: „O fată de echipă, un caracter, care a iubit mereu performanţa. Îmi pare rău că se retrage într-un moment în care, cred eu, mai putea ajuta echipa naţională. Din păcate, la fel ca şi predecesoarele ei, gen Ungureanu, Manea, Meiroşu şi multe altele, retragerea vine într-un moment în care valoarea lor este cu mult peste a generaţiilor care vin din spate. Cu alte cuvinte, mai putea juca fără probleme la echipa naţională”. 

Cifrele Valentinei Ardean Elisei

  • 256 de selecţii a strâns sportiva, într-un deceniu de evoluţii la naţională;
  • 915 goluri înscrie pentru România, fiind una dintre cele mai prolifice jucătoare;
  • 290 de goluri a marcat în cupele europene, de-a lungul celor şapte sezoane, în care a evoluat pentru Knjaz Milos, Oltchim şi HCM Baia Mare.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite