„Picătură chinezească“: doctorii i-au pus un diagnostic greşit, oficialii i-au reziliat contractul. Marius Niculae, pus pe liber de Shandong

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul de 32 de ani a plecat golgheter din România şi se întoarce în ţară ca fotbalist liber de contract, după o serie de evenimente incredibile pentru anul 2013.

„Adevărul“ scria, ieri, că Marius Nicuale va părăsi Shandong Luneng, la finalul campionatului chinez, în luna noiembrie. Atacantul care are un CV impresionant n-a mai îndurat însă tratamentul de care a avut parte şi a demarat procedurile pentru a-şi încheia conturile cu echipa aflată pe locul 2, după 17 etape din cele 30.

Luat de Antici, ignorat de colegi

Niculae a semnat, în luna februarie, cu Shandong Luneng şi toată lumea era convinsă că fostul internaţional va reuşi într-un campionat unde, în ultima stagiune, Cristian Dănălache (Jiangsu Sainty) s-a clasat pe locul 1 în topul marcatorilor cu 23 de reuşite. 

Numai că, potrivit presei chineze, la Shandong, Niculae n-a fost acceptat de colegi dintr-un simplu motiv: fotbaliştii localnici nu-i agreează pe stranieri. Spre exemplu, Niculae îl avea concurent pe post pe Hang Peng, jucător emblematic la Shandong, un fel de Dănciulescu pentru Dinamo. 

Antrenorul Radomir Antici a început campionatul cu Niculae titular, însă, când şi-a dat seamă că românul nu e jucat de colegi, a cedat şi a mers pe mâna lui Hang Peng. Drept urmare, în 17 etape, „Săgeata“ a bifat doar opt prezenţe şi două goluri. 

Medicul chinez a comis-o din nou

În 2012, Cristian Dănălache a avut un sezon fabulos la Jiangsu Sainty, încheiat cu un final trist. Cu câteva etape înainte de terminarea campionatului, Dănălache a simţit dureri din ce în ce mai mari. A fost examinat de medicul clubului care l-a asigurat că n-are nimic. Românul a mai forţat două meciuri, în ciuda durerilor, până când a primit rezultatul RMN-ului din Germania. Verdictul? Ruptură de ligamente încrucişate şi şapte luni pe tuşă!

Un episod similar i s-a întâmplat şi lui Marius Niculae, care, din cauza unui diagnostic greşit pus de medicul chinez, a stat o lună în afara gazonului.

Soluţie pentru Dinamo sau…Steaua?

Pus pe liber de Shandong Luneng, Marius Niculae va reveni în două, trei zile în ţară şi poate semna cu orice club din postura de fotbalist liber. Cu siguranţă, va fi o ţintă atractivă pentru cluburile din Liga I, în condiţiile în care şi Dinamo, dar şi Steaua sunt în căutarea unui vârf.

CLICK AICI PENTRU A CITI DECLARAŢIILE LUI NICULAE DUPĂ DESPĂRŢIREA DE SHANDONG

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite