Performanţă pentru România! Avem campion la Australian Open: David Nicholas Ionel cucereşte trofeul de dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Nicholas Ionel, campion la Australian Open FOTO DigiSport
David Nicholas Ionel, campion la Australian Open FOTO DigiSport

David Nicholas Ionel a reuşit, vineri, marea performanţă de a cuceri trofeul de dublu de la juniori, pus în joc la Australian Open.

David Nicholas Ionel a făcut pereche cu elveţianul Leandro Reidi, împreună reuşind să-ş adjudece trofeul de dublu de la Australian Open. Cei doi s-au impus în faţa cuplului de joc format din polonezul Mikolaj Lorens şi letonul Karliz Ozolins, scor 6-7(8), 7-5, 10-4. Perechea campioană a fost favorita numărul cinci şi a avut nevoie de o oră şi 31 de minute.  

Remarcabil este că, la cei 17 ani ai săi, David Nicholas Ionel îşi stabileşte cea mai bună performanţă la nivelul unui turneu de Grand Slam, în trecut reuşind să ajungă până în semifinalele unui Grand Slam, US Open.

România îşi dezvoltă o tradiţie la juniori, anul trecut un alt român, Filip Jianu, ajungând până în semifinale la Australian Open, atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu. Ultimul titlu de Grand Slam al Romaniei la juniori a fost obţinut, la dublu, de Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca, care se impuneau la Roland Garros, în urmă cu şase ani. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite