Penalty-urile, „călcâiul lui Ahile“ pentru Leo Messi. Cifrele care arată o slăbiciune a starului argentinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din nouă penalty-uri apărate de portari, Messi a trimis de opt ori în stânga goalkeeperului. FOTO: Getty Guliver
Din nouă penalty-uri apărate de portari, Messi a trimis de opt ori în stânga goalkeeperului. FOTO: Getty Guliver

În ultima perioadă, golgheterul Messi dă rateuri de la punctul cu var, pentru că portarii adverşi îi ghicesc colţul preferat. Din nouă penalty-uri apărate de portarii adverşi, opt au fost executate de Messi pe aceeaşi parte.

Sezonul trecut, în aceeaşi fază a competiţiei, optimile Ligii Campionilor, Manchester City era eliminată de Barcelona, după două victorii ale catalanilor, 2-0 în Anglia şi 2-1 în Spania.

Acum, în tur, tot la Manchester, Barcelona s-a impus cu 2-1 după o „dublă“ a lui Luis Suarez (16, 30), fostul atacant al lui Liverpool, în partea secundă Agüero semnând reuşita de onoare a gazdelor (69).

„Canibalul“ Suarez i-a muşcat de două ori pe „cetăţeni“, dar rănile acestora puteau fi fatale, dacă Leo Messi n-ar fi ratat un penalty, în minutul 90+4. Şutul argentinianului a fost respins într-o primă fază de Joe Hart, apoi Messi a mai ratat o dată, după ce-a trimis cu capul, pe lângă poarta goală, goalkeeper-ul lui City  fiind la pământ, în acel moment.

„A fost o paradă foarte importantă. Ar fi fost dificil să terminăm învinşi cu 1-3 Acum mai avem ceva şanse. Trebuie să mergem la Barcelona şi să jucăm aşa cum am evoluat aici, în repriza secundă“, a declarat chilianul Manuel Pellegrini.

Pe hârtie, potrivit statisticilor, şansele „cetăţenilor“ în returul de pe 18 martie, de la Barcelona, nu arată însă deloc bine. În Liga Campionilor, după un eşec cu 1-2 pe teren propriu, şansele de calificare mai departe sunt de 5%! Iar în acest sezon, pe „Camp Nou“, Barça n-a primit decât o singură dată două goluri, cu Villarreal. Dar a marcat trei.

Îi place să bată în stânga portarului

Cu 37 de goluri în 35 de meciuri, în toate competiţiile, în acest sezon, Messi e de departe golgheterul Barcelonei. Dar, deşi şi-a regăsit pofta de gol, starul argentinian le mai comite de la punctul cu var. Mai ales în ultima perioadă. Messi a ratat cinci din ultimele 10 penalty-uri executate pentru Barcelona şi Argentina, în toate competiţiile, şi patru din ultimele şapte doar la echipa de club.

În total, la Barcelona, „Puricele“ a executat 57 de penalty-uri, iar pe 13 le-a irosit. Nouă au fost apărate de portarii adverşi, două au nimerit bara, iar alte două n-au fost cadrate. Mai grav pentru starul Barcelonei este că goalkeeperii au început să-i ghicească argentinianului colţul preferat. La fel ca şi alţi şapte portari care i-au apărat penalty-urile lui Messi, Joe Hart s-a aruncat pe partea sa stângă.

„Jucătorii care execută penalty-uri vor rata tot timpul o parte dintre ele, dar suntem în continuare încrezători în Messi“, a comentat Luis Enrique, antrenorul Barcelonei.

5 din ultimele 10 penalty-uri executate de Messi, pentru Barcelona şi Argentina, au fost ratate

Câştig fabulos la Stanleybet

Un parior din Bacău a avut un profit net de 60.000 de lei, profitând de bonusul  companiei britanice. Revenirea "fotbalului spectacol" , cel din Liga Campionilor, a fost de bun augur pentru un microbist din Bacău care  a investit nu mai puţin de 1.000 de lei, pe un bilet la Stanleybet, informează www.sportprofit.ro. Susţinut de cotele excelente oferite de compania britanică, băcăuanul a găsit cheia unui câştig fabulos: 61.000 de lei profit net, după achitarea impozitului pe castig de 1%.

Practic, biletul câştigător de la Stanleybet a fost obţinut cu mult curaj, dar cu emoţii minime. Cele două meciuri din Liga Campionilor au ieşit fără probleme (selectia "marchează ambele echipe", în meciul de la Torino, era realizata încă din minutul 18!), iar 1x, în derby-ul genovez, nu a stat nici el prea mult sub semnul întrebării. Şi disputele din Anglia au fost alese excelent de parior - în toate cele patru partide în care a mizat "1 solist", gazdele conduceau încă de la pauză, iar în meciul Swindon - Bradford, cu selectia "ambele echipe marchează", scorul era deja 2-1 în minutul 54!

bilet

Citeşte şi 

VIDEO Barcelona, victorie amară la Manchester: catalanii au ieşit de pe teren cu capetele plecate din cauza lui Messi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite