Patrick Mouratoglou ia atitudine după ultimele dezvăluiri legate de cazul Simonei Halep

0
Publicat:

Antrenorul francez Patrick Mouratoglou a luat atitudine după ultimele dezvăluiri legate de cazul Simonei Halep. Sportiva româncă a fost acuzată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) de nereguli în paşaportul său biologic.

foto epa efe
foto epa efe

''În primul rând vreau să spun că am intenţionat să stau departe de orice comentarii publice legate de cazul Simonei Halep, deoarece am crezut sincer că ITIA va efectua o anchetă corectă pentru a stabili adevărul. Faptul că nu mai am acest sentiment acum este deranjant şi m-a făcut să scriu aceste cuvinte'', afirmă Mouratoglou.

''Am fost norocos să o întâlnesc pe Simona în aprilie 2022 şi de atunci am lucrat împreună. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea pentru cei care nu au întâlnit-o niciodată: am descoperit în Simona o persoană foarte rară. Este bună, este simpatică, nu are agresivitate sau invidie faţă de nimeni.

Şi-a dedicat toate viaţa ei tenisului. Este pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei ei, ci doar a ei. Este evident că a primit cea mai bună educaţie, precum şi valori extrem de puternice pe care le are în ea. Sinceritatea şi corectitudinea sunt fără îndoială de neclintit. Ştiu că în NICIUN caz nu ar fi făcut VREODATĂ ceva care să fie ilegal'', a relatat celebrul antrenor francez, potrivit Agerpres.

Mouratoglou a subliniat că din prima zi în care Halep a fost acuzată de ITIA a susţinut-o, i-a fost alături şi va continua să îi fie alături în fiecare zi în ''lupta ei pentru adevăr''.

''Vreau să spun că sunt un mare susţinător al unui sport curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem antidoping care să îi poată depista pe trişori. Acestea fiind zise, sunt foarte şocat de felul în care a fost condus acest caz. Am crezut că ITIA va avea obiectivul de a stabili adevărul, dar e clar că vor să încerce să dovedească faptul că e vinovată chiar dacă a reuşit să arate multiple dovezi ale nevinovăţiei sale din decembrie 2022...'', a mai comentat Mouratoglou.

''Ultima acuzaţie care i-a fost trimisă ieri, care e legată total de primul caz, este o pură interpretare a paşaportului ei biologic. În alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanţă ilegală în sângele ei, dar afirmă că parametrii sângelui ei sunt 'suspicioşi'. Un renumit expert care a verificat aceşti parametri a stabilit că această afirmaţie este total greşită şi interpretarea părtinitoare, iar parametrii sângelui ei sunt perfect normali'', a afirmat antrenorul Simonei Halep.

''Simona a subliniat clar că nu doreşte un tratament special, ci doar aplicarea regulilor care susţin că are dreptul să fie judecată de un tribunal independent. Din acest motiv cer ITIA să oprească această hărţuire de neconceput şi să renunţe la amânările constante ale audierii ei, care trebuia să aibă loc în februarie şi acum este planificată pentru sfârşitul lunii mai'', a concluzionat Patrick Mouratoglou.

ITIA a  confirmat, vineri, că Simona Halep ''a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)".

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite