Olanda-Romania / Sorin Cârţu: „Meciurile importante ale României sunt cu Ungaria şi Turcia”. Ioan Andone: „Meciul cu Turcia trebuie să fie etalon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone FOTO Răzvan Păsărică
Ioan Andone FOTO Răzvan Păsărică

Fostul antrenor al Stelei şi al lui CFR Cluj, Sorin Cârţu, a criticat vehement prestaţia României de la Budapesta, fiind de părere că meciul cu Olanda nu este atât de important pe cât sunt partidele cu Turcia şi Ungaria din septembrie. Şi Ioan Andone este alături de tricolori în drumul lor spre Rio.

Cârţu îi încurajează pe tricolori, chiar dacă au avut o evoluţie ştearsă la Budapesta, cu Ungaria şi le transmite că cele mai importante meciuri din actuala campanie de calificare la turneul final sunt cele din luna septembrie a acestui an şi nu neapărat meciul cu Olanda de marţi seara.

„Cu Ungaria am jucat foarte slab, una dintre cele mai slabe prestaţii din ultimii ani. Nu contează cum am jucat în Ungaria, pentru că mai prost de atât nu putem juca în Olanda. Sunt sigur că altfel vom arăta şi echipa va fi schimbată. După mine, meciurile importante ale României sunt cu Ungaria şi Turcia. Şi foarte important este ultimul meci al grupei, în Turcia, unde gazdele primesc vizita Olandei, deja calificată. Speram ca Turcia să nu aibă nevoie de acele puncte! Sper că băieţii au uitat deja prestaţia din Ungaria, că altfel se pot face de râs”, a spus Cârţu la Sport Total FM.

Ioan Andone: „Ca să ne calificăm, trebuie să jucăm cum am făcut-o în Turcia”

Pentru meciul cu Olanda, Ioan Andone îi sugerează lui Piţurcă să mizeze pe mai mulţi jucători tineri, care ar da un suflu nou echipei naţionale. „Ca să ne calificăm trebuie să jucăm cum am făcut-o în Turcia. Meciul ăla trebuie să fie etalon. Ar trebui făcute schimbări, acolo unde a fost solicitarea maximă, unde s-a alergat mai mult, unde s-a greşit mai mult, pe zona centrală de exemplu. Dacă Piţurcă are încredere în toţi jucătorii din lot, atunci ar putea face 7-8 modificări în echipă. Fotbaliştii noi vor aduce prospeţime şi, în acelaşi timp, vor da totul pe teren”, a declarat Ioan Andone pentru Libertatea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite