Octavian Bellu, despre obiectivele României la CM de Gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Bellu a vorbit pentru Mediafax despre planurile delegaţiei României de gimnastică în vedera Campionatului Mondial de la Antwerp. Competiţia se va desfăşura în intervalul 30 septembrie - 6 octombrie.

...despre obiective: „De această dată, nu avem obiectiv de câştigare a unei medalii. Eu, personal, nu mai pun obiective aşa, pentru că ori mi-am propus prea mult şi am luat prea puţin, ori invers. La Mondialele de acum nu ne facem mari iluzii şi nu mă refer doar la absenţa Dianei Bulimar din lot. Larisa Iordache are şi ea probleme, nu e la potenţial maxim, iar asupra Sandrei Izbaşa nu mi se pare corect să punem toată presiunea. Are şi ea 23 de ani, iar după aceste Mondiale în proporţie foarte mare se va retrage. A făcut două Olimpiade, ambele cu aur, iar dacă ne uităm bine, se numără pe degete gimnastele care au reuşit asemenea performanţă. La Antwerp va face un singur aparat, solul“.

...despre Diana Bulimar, accidentată: „Ea a avut probleme la genunchi încă din copilărie, având o necrozare. A fost operată în 2010, genunchiul i-a rezistat până acum, dar înainte de Naţionale i-a fugit genunchiul şi asta a fost tot. L-am pus repede la loc, medicii din Viena spunându-ne ulterior că asta a făcut diferenţa dintre o pauză de şase săptămâni şi una de şase luni. A fost o subluxaţie şi a fost operată, va sta şase săptămâni şi, probabil, tot atât va fi nevoie pentru revenire“.

...despre CM: „Uitându-mă la ştiri, e un Mondial de la care vor lipsi multe favorite, toate accidentate. E după Jocurile Olimpice, unii au schimbat garnitura, pentru că au avut cu ce, alţii nu, că nu-i de unde. Noi mergem cu speranţa că fetele se vor mobiliza cât mai bine. Nu vorbesc de medalii, dar dacă ar fi să avem speranţe ar fi la sol, unde sunt şi Iordache şi Izbaşa, bârna lui Iordache şi, poate chiar şi la individual-compus, tot cu Iordache. La debutanta Ştefania Stănilă nu poate fi vorba de medalie, ea merge pentru a lua contact cu gimnastica mare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite