Nadia Comăneci, după bronzul lui David Popovici la JO 2024: A fost mai emoţionant decât dacă aş fi concurat eu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, care a urmărit din tribunele arenei La Defense din Paris cum David Popovici a câștigat bronzul la 100 m liber, a spus că a avut emoţii mai mari decât dacă s-ar fi aflat ea în concurs, potrivit Agerpres.

Nadia Comăneci a urmărit cursa lui David popovici din tribune. FOTO Facebook Nadia Comăneci
Nadia Comăneci a urmărit cursa lui David popovici din tribune. FOTO Facebook Nadia Comăneci

„Un înotător fabulos, mă bucur că am avut ocazia să fiu prezentă să văd această istorie pe care a scris-o David. Este emoţionant, a fost mai emoţionant decât aş fi fost eu în concurs. Pentru că realizezi că este vorba despre cineva care a muncit ani şi ani. Mă gândesc în spate, cum începe fiecare şi sunt ani de muncă, şi iată că visul lui s-a împlinit. Sunt foarte mândră de David, îl îmbrăţişez”, a declarat fosta mare gimnastă.

Nadia Comăneci: „Este enorm ceea ce a obţinut el”

Nadia Comăneci spune că, grație performanţelor obţinute de David Popovici la JO 2024, foarte mulţi copii vor dori să-i urmeze calea.

„Este enorm ceea ce a obţinut el. România este cunoscută prin gimnastică, prin nataţie, prin tenis, şi acum prin înot masculin. Este fabulos, excelent. O să vedeţi mulţi copii care vor merge la înot de acum încolo. Şi sper ca părinţii să înţeleagă că sportul este binevenit şi necesar”, a adăugat ea.

Ion Ţiriac: „David Popovici a confirmat ceea ce a făcut acum două zile”

La cea de-a doua finală a lui Popovici a asistat și  fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ion Ţiriac, care a spus că aşteaptă medalii şi la canotaj:

„David Popovici a confirmat ceea ce a făcut acum două zile. Este senzaţional. Să sperăm că ne mai bucurăm şi mâine de ceva. Se duce spre bine”.

Sportivul român David Popovici a cucerit medalia de bronz la 100 m liber, miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, într-o finală în care chinezul Zhanle Pan a câştigat aurul cu un nou record mondial.

Cea mai rapidă finală din istorie

În finala devenită cea mai rapidă din istorie, Pan și-a doborât propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici înregistrând  47 sec 49/100.

Popovici a fost la o sutime de Chalmers, dar şi la o sutime de secundă de maghiarul Nandor Nemeth, clasat al patrulea.

Înotătorul român, care luni a cucerit aurul la 200 m liber, intrase în finală cu al cincilea timp din semifinale ((47 sec 66/100). Înotătorul român a fost al şaptelea în finala la 100 m liber în 2021, la JO de la Tokyo, când avea doar 16 ani.

David Popovici a fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), dar chinezul Zhanle Pan a fost cel care l-a deposedat de acest record (46 sec 80/100), iar sâmbătă, la ştafetă, stabilise şi un nou record olimpic (46 sec 92/100).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite