Mutu are Italia la picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român a punctat de două ori în meciul Cesena – Novara, scor 3-1, şi a ajuns la cota 101 în Serie A. Ziariştii italieni l-au catalogat drept salvatorul formaţiei care se luptă pentru evitarea retrogradării.

Adrian Mutu a reuşit golurile cu numărul 100 şi 101 în Serie A. „Briliantul" a punctat în succesul Cesenei cu Novara, scor 3-1, şi a intrat în istoria fotbalului italian.

Internaţionalul român a deschis scorul în minutul 20, după un corner al Cesenei şi o bâlbâială în defensiva Novarei. El a sărbătorit golul cu un mesaj special adresat celor care l-au contestat de-a lungul timpului. Imediat după ce a marcat, a fugit pe margine, de unde a luat un tricou pe care l-a arătat în faţa camerelor. „De 100 de ori. Linişte! Doar Mutu!", a fost mesajul vârfului de 33 de ani.

A ieşit accidentat în minutul 65

19 minute mai târziu, el a mai înscris un gol, de această dată din penalty, după ce Candreva a fost faultat în careu. Mai mult, atacantul a avut o contribuţie decisivă şi la golul trei. Mutu a centrat în faţa porţii, Eder a atins balonul, care l-a lovit în picior pe fundaşul Rinaudo şi a intrat în poartă. Românul a fost însă nevoit să părăsească terenul în minutul 65, din cauza unei accidentări la gleznă. A fost faultat în careu, dar lovitura de pedeapsă a fost ratată de Candreva. 

„Cesena-show! Mutu scufundă Novara. Un super Adrian Mutu a adus Cesenei un succes important care menţine echipa în lupta pentru evitarea retrogradării", a notat Mediaset.it. La rândul lor, ziariştii de la „Gazzetta dello Sport" au scris că „fotbalul nu e o ştiinţă exactă, dar dacă Mutu va juca la acelaşi nivel ca în partida cu Novara, atunci Cesena poate scăpa de retrogradare".

Al treilea din Est cu 100 de goluri

Prin reuşitele de ieri, Mutu a ajuns la şase goluri în tricoul celor de la Cesena.  El este de nouă ani în Serie A, perioadă în care a acumulat 254 de partide pentru Inter Milano, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina şi Cesena.

Ultima reuşită a românului data din 10 decembrie, când adusese victoria Cesenei la Palermo (1-0). Mutu e singurul român care a înscris peste 100 de goluri în Serie A. De asemenea, e abia al treilea fotbalist din estul Europei care realizează această performanţă.

"101 goluri pentru un atacant în Serie A reprezintă un rezultat foarte bun. Sunt fericit şi sper să marchez cât mai mult.''
Adrian Mutu atacant Cesena

Top 10 marcatori încă în activitate

Nume                             Goluri
1. Francesco Totti    209
2. Alessandro Del Piero    185
3. Filippo Inzaghi    155
4. Hernan Crespo    153
5. Antonio di Natale    142
6. Alberto Gilardino    142
7. Marco di Vaio        137
8. Cristiano Lucarelli    120
9. Zlatan Ibrahimovici    106
10. Adrian Mutu    101

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite