Mobilizare emoționantă pentru Christoph Daum din partea foștilor săi elevi din naționala României

0
Publicat:

Vlad Chiricheș, Alex Chipciu, Alex Maxim, Claudiu Keșeru și Sergiu Hanca au reacționat imediat după ce au aflat că fostul selecționer al României, Christoph Daum, trece prin momente dificile. Diagnosticat cu cancer la plămâni anul trecut, germanul a început o nouă etapă în lupta cu boala, fiind supus unei alte intervenții chirurgicale și unui tratament cu citostatice.

Christoph Daum a antrenat naționala României între 2016 și 2017. Foto Sportpictures
Christoph Daum a antrenat naționala României între 2016 și 2017. Foto Sportpictures

Christoph Daum (69 ani) a primit mai multe mesaje de susținere de la foștii săi elevi din naționala României, din perioada 2016-2017, când a pregătit prima reprezentativă.

În luna mai a acestui an, tehnicianul a fost internat și operat  într-un spital din New York. Însă, anunțul fostului său colaborator, antrenorul secund Ionuț Badea, este pin de îngrijorătoare: “A fost nevoie să se opereze din nou, face chimioterapie, este mult mai rău față de acum câteva luni când a venit la București (n.r. - în martie 2023)”.

Suferința a lăsat urme pe chipul lui Christoph Daum. Foto Instagram
Suferința a lăsat urme pe chipul lui Christoph Daum. Foto Instagram

Alexandru Chipciu, fotbalistul de azi al celor de la Universitatea Cluj, a dorit să-i transmită un mesaj video fostului selecționer: “Salut, Mister! Vreau să îți spun doar să rămâi puternic și vei câștiga această luptă, cu siguranță! Ne vedem curând”, i-a spus mijlocașul ajuns la 34 de ani.

Vei câștiga această bătălie pentru că ești un luptător

Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei României, a ținut să-și arate susținerea față de Christopher Daum chiar cu câteva ore înaintea de dificilul meci cu Nordsjaelland, din Conference League: ”Mister, îți doresc să fii puternic, să reușești să treci peste acest moment greu!”.

Din Turcia, acolo unde joacă pentru Gaziantep, mijlocașul Alexandru Maxim a reacționat, pentru ProSport: ”Îmi pare atât de rău să aud această veste… Toate gândurile bune pentru tine și familia ta, să fii puternic, să treci peste cumpăna asta, aș vrea atât de mult să ne revedem sănătoși în România cât mai curând!”.

Și petrolistul Sergiu Hanca, fost elev al lui Christoph Daum, a trimis pentru ProSport un scurt mesaj video plin de încredere pentru tehnicianul care l-a convocat în premieră la echipa națională: “Coach! Rămâi puternic! Vei câștiga această bătălie pentru că ești un luptător!”, au fost cuvintele lui Hanca, în timp ce atacantul Claudiu Keșeru i-a transmis lui Christoph Daum, prin intermediul aceluiași ziar: ”Fiind un profesionist convins și un învingător, sunt sigur că vei lupta până vei învinge boala. Însănătoșire grabnică și putere, gânduri curate…”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite