Mesajul Elisabetei Lipă pentru sportivii care au reprezentat România la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii români au obţinut la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, încheiate ieri, o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz, cu una de bronz mai mult ca la ediţia din 1952, când s-a înregistrat cel mai mic număr de medalii din istoria participărilor postbelice.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, i-a felicitat pe sportivii români medaliaţi la JO de la Rio, dar a precizat că aşteptările pe măsura investiţiilor fără precedent din acest an au fost mai puţin confirmate de rezultatele finale. 

”Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Rio merită respectul nostru, alături de echipa care a contribuit la succesul acestora, la cea mai importantă competiţie sportivă din lume. Îi felicit şi îi asigur de întregul sprijin pe care ministerul îl poate oferi pentru continuarea drumului lor către marea performanţă. Din păcate, aşteptările noastre, deşi au fost mari, pe măsura investiţiilor fără precedent din acest an, s-au dovedit a fi mai puţin confirmate de rezultatele finale. Aşa cum am mai spus, înaintea Jocurilor Olimpice, este esenţial să fim alături de sportivii care fac sau îşi doresc să facă înaltă performanţă, dar mai ales să creăm cadrul pentru întregul sistem sportiv, inclusiv pentru cel de masă, incluzând şi componenta educaţională. Am încredere că responsabilii implicaţi în elaborarea noii Legi a Educaţiei Fizice şi Sportului vor înţelege importanţa momentului delicat în care se află sportul românesc şi vor oferi noul cadru de care sportul are nevoie”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, într-un comunicat.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite