Maxim are probleme la Stuttgart. "Sper ca din vară să mă descurc mai bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maxim trebuie să confirme la Stuttgart
Maxim trebuie să confirme la Stuttgart

La 23 de ani, internaţionalul Alexandru Maxim este titular la Stuttgart, echipa care l-a transferat în iarnă de la Pandurii,  şi o prezenţă din ce în ce mai importantă la echipa naţională.

Nemţii au mare încredere în internaţionalul de 23 de ani, pe care mizează deja meci de meci în Bundesliga. „Toată lumea m-a primit foarte bine la echipă. Eu nu sunt un tip timid şi am reuşit deja să mă integrez. Se întâmplă de multe ori ca după antrenamente să ies la masă cu colegii de echipă”, a povestit mijlocaşul, care de ceva timp s-a mutat de la hotel:” Acum stau într-un penthouse foarte drăgut. Abia aştept să mă viziteze familia. Vor veni părinţii şi fratele la mine de Paşte. Până acum nu am avut musafiri, pentru că am avut meciuri din trei în trei zile, am fost mai mereu în cantonament, nu avea rost să-mi chem familia şi eu să nu fiu aici”. 

N-a reuşit să înveţe germana

Dincolo de faptul că antrenorul, colegii şi toţi cei de la club se poartă excelent cu el, Alex Maxim are şi  o problemă: „Cel mai greu îmi este cu limba germană. Am început să vorbesc câteva cuvinte, cele uzuale, sper ca până la vară să mă pot descurca cât de cât. Am un profesor cu care fac meditaţii, teoretic de trei ori pe săptămână, practic nu prea ajung atât de des pentru că se întâmplă să avem câte două antrenamente pe zi sau meciuri în mijlocul săptămânii. Uneori stau şi câte două-trei ore la o şedinţă de meditaţii.  Fac din spaniolă în germană. De altfel, cu cei din echipă vorbesc fie în spaniolă, fie în engleză. Mă descurc, nu pot să mă plâng”.

A renunţat la masca

Maxim a avut un ghinion teribil la chiar primul său meci ca titular la Stuttgart, în Liga Europa, contra lui Lazio. La un duel cu un fundaş italian, mijlocaşul s-a ales cu naşul spart. A fost operat câteva zile mai târziu şi, până duminica treută, a fost nevoit să poarte o mască de protecţie. „Mă chinuiam rău cu masca aia. Nu vedeam bine mingea, nici nu respiram cum trebuie. Înainte de meciul din etapa trecută am mers la medic şi i-am spus că nu o voi mai purta că mă deranjează răă, aşa că am renunţat la ea”Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite