Marian Oprea, pregătit pentru Liga de Diamant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Oprea va participa în acest sezon la majoritatea etapelor din Diamond League (Liga de Diamant). Oprea, care a primit astăzi titlul de cel mai bun atlet român al anului 2010, s-a pregătit în ultima perioadă la Atena şi va concura în prima etapă a Ligii de Diamant, cea de la Doha.

"Începând de săptămâna viitoare voi participa şi la Diamond League. Până acum sunt invitat la majoritatea etapelor, dar nu în totalitate. Voi începe cu prima etapă, cea de la Doha. Sunt interesat din toate punctele de vedere să merg la aceste concursuri, pentru a avea un plan competiţional cât mai bun. Fără aceste concursuri nu pot ajunge la un rezultat bun la mondiale", a spus Oprea, care se pregăteşte la Atena.

"O medalie la Mondiale va fi dificil de obţinut"

Triplusaltistul român speră să ajungă la un nivel optim pentru viitoarea ediţie a CM. "În viitorul apropiat nu este un plan prea măreţ, pentru că nu a început încă sezonul competiţional. Sunt în perioada de pregătire şi aştept să înceapă concursurile pentru a ajunge la un nivel optim pentru Campionatele Mondiale din luna septembrie. La cum evoluează proba de triplu salt, la mondiale va fi o competiţie destul de interesantă pentru medalii. E destul de dificil să obţin o medalie, dar îmi doresc, bineînţeles. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine şi îmi doresc rezultate", a precizat sportivul.

"Este destul de simplu să fii cel mai bun atlet din România"

Marian Oprea a primit, vineri, în cadrul Adunării Generale Ordinare a FRA, premiul pentru atletul anului 2010. De asemenea, Oprea a primit din partea Administraţiei Prezidenţiale "Meritul Sportiv Clasa I".

"Loc se găseşte pentru premii, dar nu ăsta este cel mai important lucru. Păcat că nu e o concurenţă mai mare la acest titlu care se dă în fiecare an. Din păcate, este destul de simplu să fii cel mai bun atlet al României, dar asta este situaţia şi sper să pot face acest lucru în continuare", a adăugat Oprea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite