Mangerul lui Cristian Ciocan îl laudă pe Mihai Leu: "E un idol pentru mulţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Erol Ceylan, managerul campionului european la box Cristian Ciocan, este un fin cunoscător al boxului românesc şi un om de afaceri de succes în Germania, care are un respect uriaş pentru primul campion mondial la box al României, Mihai Leu.

De ce ai ales să investeşti bani în box?
Am practicat acest sport cu mulţi în urmă. Fiind pasiunea mea numărul 1, am investit bani în acest domeniu, gândindu-mă că este o bună oportunitate de a combina afacerile cu plăcerea.

Ne poţi spune câteva lucruri despre EC Boxing, clubul tău de box profesionist? Ce facilităţi oferi sportivilor legitimaţi aici?
În prezent, avem 17 boxeri legitimaţi şi trei antrenori. Le oferim o sală de box dotată cu aparatură la cel mai înalt nivel, staff autorizat, cazare, masă, suport medical, cursuri de limbi străine şi posibilităţi de pregătire profesională cu oamenii din companiile mele.

Ce sportivi români sunt legitimaţi la clubul tău?
Lucrăm cu Christian Hammer, Flavius Biea, Denis Krieger şi Giulian Ilie. Pe Cristi l-am preluat de la fostul său club de box Universum Boxpromotion iar ceilalti trei au aplicat la noi.

Ce ştii despre boxul românesc?
Nu cunosc multe despre cluburile de la voi sau despre condiţiile de pregătire, însă cunosc şi am auzit de nume mari precum Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute sau Jo Jo Dan.

Care crezi că este în opinia ta cel mai mare boxer român?
Cu toate că îmi este prieten şi s-ar putea să fiu interpretat ca fiind subiectiv, consider că Mihai Leu este invincibil şi primul român campion mondial la box profesionist. Pentru mine şi pentru mulţi alţii, el este un idol şi cel mai mare pugilist român.

Te leagă o strânsă şi îndelungată prietenie de Mihai Leu?
Am avut ocazia să îl cunosc acum 10 ani, prin intermediul colegului meu, antrenorul Oktay Urkal. În ultimii doi ani, prietenia noastră a devenit mai strânsă, aşa ne-a şi venit ideea să organizăm gale de box în România. Prima oară am auzit de Mihai în 1991 când îşi începea cariera în boxul profesionist la Hamburg. Din păcate nu am reuşit să văd meciul din 1997 când a devenit campion mondial dar ştiu că toată lumea vorbea de el. Era o adevărata vedetă nu doar în Germania ci în toată lumea.

Este România ţara potrivită pentru galele de box organizate de tine? Iubesc românii boxul şi evenimentele de acest gen?
De-a lungul anilor, am organizat şi co-organizat evenimente de box în peste 10 ţări. România este ţara ideală pentru a găzdui gale de box. La evenimentul pe care l-am organizat în februarie la Galaţi, am lucrat cu oameni foarte serioşi, amabili, cu mintea deschisă şi vorbitori de limba engleză. Românii sunt foarte entuziaşti când vine vorba de sport şi îşi susţin compatrioţii cu frenezie şi emoţie pe ringul de box. La Galaţi, am avut un eveniment perfect de box cu o atmosferă excelentă aşa cum s-a putut vedea şi la televizor.

Urmează să pregătiţi o nouă gală de box în România?
Da, pregătim un nou eveniment de această amploare pe 23 august. Căutăm un oponent de valoarea lui Christian Hammer în meciul în care îşi va disputa centura de campion european.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite