Manchester City, virtual campioană în Premier League, după ce a spulberat-o pe Aston Villa. Condiţia ca „cetăţenii“ să devină matematic campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manchester United - Manchester City

Manchester City a câştigat restanţa cu Aston Villa, scor 4-0 şi în proporţie de 99% este noua campioană a Angliei. "Cetăţenii" mai au nevoie de un singur punct în ultima etapă pentru a câştiga matematic campionatul.

Meciul cu Aston Villa, de pe teren propriu, era foarte important pentru Manchester City în economia luptei la titlu în Premier League. Trupa lui Pellegrini a luat în serios această misiune şi a obţinut un succes concludent, scor 4-0, care o aduce la un pas de câştigarea campionatului. Golurile gazdelor au fost marcate de Dzeko '64, '72, Jovetici '89 şi Toure '90.

În urma acestui rezultat, "cetăţenii" mai au nevoie de un singur punct în ultima etapă pentru a-şi trece în palmares al patrulea titlul din istoria clubului. În ultima rundă, City va juca acasă împotriva lui West Ham United.

Cealaltă echipă care mai speră la câştigarea campionatului este Liverpool, dar şansele cormoranilor sunt infime. Ei trebuie să câştige meciul cu Newcastle, iar echipa lui Pantilimon să piardă cu West Ham, un scenariu aproape imposibil de realizat.

Clasament

1. Manchester City 37 26 5 6 100:37 83 puncte
2. Liverpool 37 25 6 6 99:49 81
3. Chelsea 37 24 7 6 69:26 79 

În lotul lui Manchester City se află şi Costel Pantilimon, care, în acest sezon, nu a jucat decât în şapte meciuri din Premier League. Conform noului regulament, el va primi o medalie de campion dacă echipa sa va lua titlul.

1938, 1968, 2012 şi probabil 2014 sunt anii în care Manchester City a câştigat cele patru titluri din istoria clubului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite