Malaga, declin incredibil: în 2013 era cu un pas în semifinalele Champions League, acum e retrogradată în liga a 3-a

0
Publicat:

În urmă cu 10 ani, Malaga era cu un pas în semifinalele Champions League, după 0-0 acasă și 2-1 în minutul 90 pe terenul Borussiei Dortmund, însă nemții marcau de două ori în minutele adiționale și treceau miraculos de spanioli. Echipa-surpriză de atunci a bifat o contraperformanță incredibilă: a retrogradat acum în liga a 3-a.

Fanii din Malaga, de la extaz la agonie. Foto Facebook
Fanii din Malaga, de la extaz la agonie. Foto Facebook

Malaga, pregătită de Mauricio Pellegrini a fost la doar câteva minute de a juca în semifinalele Champions League, în stagiunea 2012-2013, cu Real Madrid. La 10 ani de la celebrul meci, formația iberică a înregistrat o bornă negativă. Trupa andaluză a retrogradat în al treilea eșalon fotbalistic din Spania.

De partea cealaltă, în 2013, cei de la Borussia Dortmund au pierdut finala din Liga Campionilor, în fața rivalei Bayern Munchen, 1-2. Însă își pot lua revanșa azi: cu o victorie contra lui Mainz le poate sufla titlul bavarezilor în Bundesliga.

Revenind la Malaga, motivul principal al decăderii echipei a fost plecarea investitorilor arabi. După ce familia regală din Qatar reușea să aducă jucători importanți, precum Ruud van Nistelrooy, Julio Baptista, Martin Demichelis, Santi Cazorla sau Isco, în 2015 a decis să oprească investițiile. A urmat retrogradarea în LaLiga2 în 2018, și în liga a 3-a, la finalul acestui sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite