Lovitură cruntă pentru Canada: S-a anulat turneul câştigat de două ori de Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep a câştigat ultima dată Rogers Cup în 2018, după o finală cu Sloane Stephens
Halep a câştigat ultima dată Rogers Cup în 2018, după o finală cu Sloane Stephens

Problemele tenisului par să se agraveze, pe zi ce trece. Turneul feminin pe care Halep l-a câştigat de două ori, în 2016 şi în 2018, nu se va mai organiza în acest an.

Pandemia de coronavirus riscă să compromită definitiv actuala stagiune pentru sportul-alb. Dacă la fotbal sunt, totuşi, echipe care şi-au reluat antrenamentele în Germania sau Spania, în schimb, în tenis, luminiţa de la capătul tunelului nu se vede încă.

Turneele sunt suspendate până la mijlocul lunii iulie, însă deja se anulează şi cele din luna august! În weekend, organizatorii Rogers Cup au anunţat că ediţia din 2020, care ar fi trebuit să aibă loc la Montreal, între 7 şi 16 august, s-a anulat! „La începutul crizei, speram că situaţia se va rezolva în timp util, astfel încât să organizăm competiţia, conform planificării. În ultimele săptămâni însă, ştiam că şansele se tot micşorează“, a explicat directorul Rogers Cup, Eugène Lapierre. Iar un comunicat al celor de la WTA a dezvăluit că s-a ajuns la decizia anulării Rogers Cup, deoarece guvernul regiunii Quebec a interzis astfel de evenimente publice, până la 31 august.

Rogers Cup include şi o competiţie masculină, care în acest an ar trebui să aibă loc la Toronto, între 8 şi 16 august. Deocamdată, nu s-a luat o decizie, în privinţa acestei competiţii.

Revenind la Rogers Cup, varianta feminină, organizatorii au anunţat că ediţia din 2021 va avea loc, între 6 şi 15 august, iar cei care aveau bilete cumpărate pentru acest an îşi pot cere banii înapoi sau îşi pot păstra tichetele pentru anul viitor.

O lovitură cruntă pentru tenisul din Canada

La fel ca Wimbledon, e pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, când Rogers Cup, de categoria Premier 5 în circuitul WTA, se anulează. Competiţia e organizată alternativ, de la un an la altul, de Toronto şi de Montreal. Cum ediţia din 2020 la feminin nu va mai avea loc, cea de anul viitor rămâne tot la Montreal. Din păcate însă, efectele economice ale anulării vor fi devastatoare. „Rogers Cup e motorul dezvoltării tenisului în Canada. 90% din sumele pe care le investim în dezvoltarea tenisului provin din profitul obţinut de pe urma organizării unor astfel de turnee. De aceea, e clar că 2020 va fi un an foarte greu pentru noi. Anticipăm consecinţe financiare care se vor resimţi în următorii ani“, a explicat preşedintele Federaţiei de Tenis din Canada, Michael Downey.

Până ieri, Canada înregistrase peste 23.000 de cazuri confirmate de coronavirus şi 653 de decese. Rogers Cup 2019 la feminin a fost câştigat de canadianca Bianca Andreescu, după o finală cu Serena Williams, în care americanca s-a retras, accidentată, când era condusă cu 3-1 în primul set.

WTA poate acorda „ajutor de şomaj“ pentru fete

Rămase fără tenis şi cu tot mai multe turnee anulate, jucătoarele suferă, din punct de vedere financiar, efectele fiind resimţite, de fapt, de cele din afara Top 100. De aceea, WTA lucrează acum la un proiect, prin care sportivele să primească, lunar, 2.500 de dolari, până în momentul în care situaţia va reveni, cât de cât, la normal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite