Lista celor mai bine plătiţi stelişti s-a actualizat: Stanciu, recompensat de Becali. Cum arată topul salariilor la club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a transferat masiv, în vară şi în iarnă, însă cel mai bun jucător din acest sezon e unul pe care îl are în curte de trei sezoane: Nicuşor Stanciu.

Adus pentru 700.000 de euro de la FC Vaslui, în stagiunea 2013-2014, mijlocaşul de 22 de ani a fost, în permanenţă, pe un trend ascendent: a încheiat primul sezon la Steaua cu cinci goluri în campionat, la următoarea ediţie a avut un total de şase reuşite, iar acum, când mai sunt cinci etape din play-off, noul decar al naţionalei are 12 goluri în Liga I, aproape dublu faţă de următorul cel mai bun marcator al Stelei, Hamroun (7 goluri).

Pe fondul unor evoluţii constant bune, Gigi Becali s-a hotărât să-i mărească salariul lui Stanciu, după cum a dezvăluit la sport.ro: „I-am spus că nu e corect să aibă 8.000 de euro pe lună. De acum înainte, va avea 20.000 de euro pe lună“.

Fotbalistul de 22 de ani e legat prin contract de formaţia bucureşteană până la 30 iunie 2021. El a avut o ofertă concretă, în iarnă, fiind dorit de FK Krasnodar. Ocupanta locului 6 din 16 în prima ligă din Rusia era dispusă să plătească trei milioane de euro Stelei şi să semneze un contract stagional de 700.000 de euro cu jucătorul.

Bani mai mulţi, prestaţii mai slabe

Mărirea salarială de care a beneficiat nu l-a transformat pe Stanciu în cel mai bine plătit stelist. El se află în urma unor colegi, precum Chipciu şi Tade, care au dat un randament mai slab în această stagiune.

De fapt, istoricul măririlor salariale de la Steaua arată că nu mereu un contract mai bun a motivat un fotbalist să aibă prestaţii mai bune. Concret, în cazurile Tănase şi Chipciu, aceştia au avut chiar scăderi după ce au început să încaseze mai mulţi bani. La „Dodel“ s-a vorbit de o blazare, după şase sezoane la Steaua, în timp ce Chipciu suferă şi acum după o accidentare din care s-a refăcut fizic, fără a-şi redobândi însă forma sportivă ideală. Recent, Chipciu a şi spus că există o legătură directă între presiunea care îl apasă pe umeri şi contractul mărit pe care l-a primit în 2014.

„S-a făcut o mare greşeală că s-a mediatizat salariul meu şi, probabil, lumea aşteaptă să fac lucruri mari“, a afirmat mijlocaşul de 23 de ani care a adunat 23 de prezenţe şi cinci goluri în acest sezon de Liga I. 

Hamroun şi Popa au „plătit“ ezitarea

După valul de entuziasm care l-a luat în iarnă, atunci când a făcut şi multe achiziţii, Gigi Becali a intenţionat să le dea mai mulţi bani unor fotbalişti aflaţi în lot de la începutul sezonului. Doar unul dintre ei a ştiut însă să speculeze momentul, după cum a povestit latifundiarul la finalul meciului Voluntari – Steaua, scor 3-1.

„A fost o discuţie cu Hamroun, Stanciu şi Popa. Ei au spus că vor să prelungească înţelegerea şi am zis că le dublez salariul. Dar după ce s-a întâmplat în meciul cu Voluntariul, la revedere! Cine a ştiut să speculeze momentul, a venit la palat şi a prelungit. Lui Stanciu i-am prelungit contractul. Cu Hamroun şi Popa stabilisem acelaşi lucru, dar n-au semnat. Gata, m-am răzgândit. L-am văzut pe Hamroun că dormea pe teren. I-am zis lui Reghe: <<Ţine-l pe bară şi spune-i să nu mai vină la dublarea de salariu. Popa mi-a zis că îşi respectă contractul. O să-i strâng mâna, ca lui Tătăruşanu, atunci când îşi va încheia angajamentul>>, a povestit Becali. 

Ce jucători au fost răsplătiţi de Becali în ultimii ani

Nume Mărire salarială An

Tănase De la 10.000 la 15.000 2013

Gardoş De la 7.000 la 15.000 2013

Ad. Popa De la 6.000 la 12.500 2013

Szukala De la 10.000 la 15.000 2013

Chipciu De la 10.000 la 30.000 2014

Stanciu De la 8.000 la 20.000 2016

Top salarii Steaua

Nume Cât câştigă

Chipciu 30.000

Papp 25.000

Enache 20.000

Varela 20.000

Stanciu 20.000

Tade 18.000

*sumele sunt exprimate în euro

Nu mai e Nicuşor

La ultimul meci, Stanciu a refuzat dialogul cu presa pe motiv că i s-a spus Nicuşor, adică aşa cum e cunoscut de toată lumea. Cum numele său din buletin e Niculae Claudiu Stanciu, de acum încolo pentru stelist există variantele „Nick“, „Nicolas“ sau „Claudiu“. Fanii s-au amuzat pe seama acestei probleme şi au venit cu fel şi fel de nume de rezonanţă pentru Stanciu, precum „Lorenzo“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite