Lazăr, „spionul“ României în Grecia, lansează un avertisment înainte de baraj: de ce crede că grecii ne pot elimina uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul rapidist joacă de doi ani la PAOK Salonic şi cunoaşte foarte bine naţionala pregătită de Fernando Santos. El a remarcat un capitol la care elenii sunt aproape imbatabili.

Aflat din 2011 la PAOK Salonic, Costin Lazăr va avea un rol dublu în ceea ce priveşte barajul cu Grecia. Pe lângă faptul că va fi, aproape sigur, convocat de Victor Piţurcă pentru „dubla“ de la 15 şi 19 noiembrie, aşa cum a făcut parte şi din lotul pentru confruntările cu Andorra şi Estonia, „închizătorul“ de 32 de ani va fi şi un fel de consilier pentru selecţioner.

Până să dea raportul lui Piţi, fostul rapidist a analizat pentru „Adevărul“ punctele forte, dar şi slăbiciunile grecilor. În primul rând, Lazăr a avertizat că e foarte important să nu fim conduşi de echipa lui Fernando Santos. „Fac antijoc şi nici nu ştii cum să-i iei. Dacă ţi-au dat un gol, s-a terminat meciul. Pe de altă parte, dacă marcăm noi primii, atunci ei vor fi obligaţi să alerge după egalare şi o să aibă mari probleme“, ne-a spus fotbalistul lui PAOK. 

Fazele fixe, specialitatea lor

Având în vedere că e o trupă care se închide în cea mai mare parte a unui joc, Grecia se bazează destul de mult pe fazele fixe pentru a înscrie. „Sunt foarte eficienţi şi puternici în duelurile unu la unu. Dacă ar fi să aleg punctul lor forte, acesta ar fi fazele fixe. Aici trebuie să fim atenţi pentru că noi am cam avut probleme la acest capitol în ultimul timp“,  a continuat Lazăr.

Au şi ei un Bourceanu şi un Stancu

Internaţionalul român a făcut şi o caracterizare a celor mai periculoşi oameni ai grecilor. „Athanasiadis e un fel de Bogdan Stancu. Un atacant tânăr şi foarte talentat. E considerat una dintre marile speranţe ale grecilor. E un jucător de execuţie, în genul lui Bogdan Stancu, şi foarte oportunist. Tziolis e ca o stâncă. E colegul meu de la închidere, la PAOK. E foarte inteligent. Cine va juca la mijloc va avea mari probleme cu el. Trebuie evitat contactul direct cu el şi luat la viteză“, a spus Lazăr. 

„Mitroglou dă gol şi de pe scaun“

Acesta a insistat că fundaşii români ar trebui să aibă mare grijă cu vârful de la Olympiakos, Konstantinos Mitroglou (25 de ani). „E cel mai în formă jucător şi golgheterul la zi al Greciei cu 10 reuşite în opt meciuri. Marchează din orice ocazie şi orice poziţie. Dă gol şi de pe scaun. În Grecia se vorbeşte că la iarnă va pleca la Liverpool pentru multe milioane de euro. E masiv, are o bună lovitură de cap. Un număr 11 clasic. După părerea mea, Mitroglou e pericolul numărul 1“, a încheiat Lazăr.

Grecii fac o atmosferă incendiară pe stadioane, dar nu trebuie să ne sperie asta. La jocurile internaţionale n-au voie cu torţe, petarde şi alte materiale pirotehnice. Vor fi gălăgioşi şi atât. Nu încap mai mult de 30.000 pe Karaisakis, stadionul lui Olympiakos.  Costin Lazăr mijlocaş PAOK Salonic   Presa şi opinia publică din Grecia exultă şi toată lumea îşi face deja bagajele pentru Brazilia. Nu ştim cum va fi, dar sperăm să le desfacă. Costin Lazăr mijlocaş PAOK Salonic  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite