Kylian Mbappe, de la „maimuță” la salvatorul Franței. Anul trecut voia să se retragă din națională!

0
Publicat:

O partidă cu o desfășurare incredibilă, disputată anul trecut pe Arena Națională din București, era gata-gata să pună capăt carierei internaționale a starului Kylian Mbappe. La Euro 2020, jucat anul trecut din cauza pandemiei, Franța era eliminată în ”optimile” turneului final la penalty-uri, după ce conducea cu 3-1 în minutul 75. Mbappe rata o lovitură de departajare pentru ”cocoși” și era pus la zid de toată suflarea franceză.

Abuzurile rasiste de atunci l-au înfuriat pe Kylian, astfel că acesta a anunțat federația că se retrage din națională: „Gata, nu voi mai juca pentru Franța! Nu pot juca pentru oameni care cred că sunt o maimuță", a povestit el ulterior. Însă a fost convins de președintele forului francez de fotbal, Noel Le Graet să continue. Și s-a dovedit că decizia a fost cea dreaptă.

La CM Qatar 2022, Kylian Mbappe stabilește record după record, înscriind deja de 3 ori pentru Franța în primele două meciuri din grupă. Ba chiar prin reușitele contra Danemarcei (2-1) și-a calificat echipa în ”optimilie” competiței, Franța fiind prima națională care și-a asigurat biletele pentru fazele superioare.

Mbappe și Franța, primii calificați în ”optimile” Qatar 2022. Foto Getty images
Mbappe și Franța, primii calificați în ”optimile” Qatar 2022. Foto Getty images

L-a egalat pe marele Pele

Statisticile lui Mbappe sunt extraordinare. La doar 23 de ani, l-a egalat pe Zinedine Zidane în topul golgheterilor naționalei Franței (31), depășindu-i pe Just Fontaine și pe Jean-Pierre Papin (30).

La doar 23 de ani, l-a întrecut pe Thierry Henry și e al doilea în ierarhia celor mai prolifici "cocoși" la Mondial (7), după legendarul Just Fontaine (13).

Are 4 goluri la primul său turneu final, la 19 ani, când a devenit campion al lumii la CM Rusia 2018. Și încă 3 acum, în două meciuri, devenind cel mai prolific francez de la CM Qatar 2022.

Top gogheteri Franța

Kyliam Mbappe trage naționala Franței după el. Foto Getty images
Kyliam Mbappe trage naționala Franței după el. Foto Getty images

Nume                          Goluri - Selecții

1-2. Olivier Giroud       51 - 116

Thierry Henry              51 - 123

3. Antoine Griezmann 42 - 112

4. Michel Platini          41 - 72

5. Karim Benzema      37 - 97

6. David Trezeguet     34 - 71

7-8. Kylian Mbappé    31 - 61

Zinedine Zidane         31-108

*statistică gsp.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite