Judecătorul din cazul Djokovic: „Ce ar fi putut face mai mult acest om?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE / „Ce ar fi putut face mai mult acest om?”
Foto: EPA-EFE / „Ce ar fi putut face mai mult acest om?”

Judecătorul care prezidează şedinţa de judecată în cazul Novak Djokovic împotriva Ministerului Afacerilor Interne din Australia a apreciat eforturile jucătorului de tenis de a furniza documentaţia corectă la graniţă spunând: „Ce ar fi putut face mai mult acest om?”.

Justin Quill, de la Thomson Geer Lawyers, spune că este „foarte încrezător” că Novak Djokovic va cîştiga la Tribunalului Federal de Circuit împotriva Ministerului Afacerilor Interne. „Şansele sale de a câştiga cazul lui sunt foarte bune, sunt foarte încrezător că va avea succes în această cerere în faţa instanţei.”

Judecătorul care prezidează dosarul Novak Djokovic a spus că numărul 1 mondial pare să fi furnizat toate probele care i s-au cerut la sosirea sa la în Australia.

Judecătorul Anthony Kelly a făcut aceste comentarii după ce instanţa a petrecut mai mult timp examinând declaraţia de călătorie a lui Djokovic înainte de a ajunge în Australia.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood SC, notează că în cererea de declarare a vaccinării, tenismenul a susţinut că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Judecătorul Kelly a spus că este oarecum „agitat” de situaţie şi a întrebat de ce documentul de la Tennis Australia nu a fost acceptat de către delegatul care a luat decizia privind viza lui Djokovic.

„Aici, un profesor şi un medic eminamente calificat au prezentat şi au oferit solicitantului o scutire medicală”, a spus judecătorul Kelly.

„În plus, acea scutire medicală şi baza pe care a fost acordată au fost date separat de un alt grup de experţi independenţi înfiinţat de guvernul statului victorian, iar acel document era în mâinile delegatului. Ce ar fi putut face mai mult acest om?”

Judecătorul Kelly a adăugat că transcrierea interviului lui Djokovic cu oficialii de frontieră a arătat, de asemenea, că Djokovic a încercat să ofere ofiţerilor tot ceea ce aveau nevoie.

Procesul va continua în cursul acestei dimineţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite