Iuliu Mureşan: "Premierea este imorală şi incorectă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, ziarului ProSport, că prin achitarea finanţatorului Gigi Becali de către ICCJ s-a dat "liber la valize", dar cu toate acestea a precizat că gruparea pe care o conduce nu va premia adversarele contracandidatelor pentru că este "imoral".

Mureşan a adăugat însă că hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este totuşi corectă deoarece din informaţiile pe care le deţine nici în străinătate premierea nu se pedepseşte. "Cred că prin această decizie se dă drumul la valize, dar în acelaşi timp consider că şi judecata este corectă. Până la urmă este vorba de o judecată la cel mai înalt nivel. Ne-am informat şi noi şi am aflat că premierea nu se incriminează nici în alte ţări cu fotbal mai dezvoltat decât al nostru. Premierea este însă imorală şi incorectă pentru că în final duce la alte lucruri mai complicate. Ne temem de valize pe finalul campionatului, pentru că acum, dacă s-a achitat, este liber la valize. Dar noi nu o să facem niciodată aşa ceva. În primul rând pentru că este imoral şi în al doilea rând pentru că nu dorim să ne risipim banii pe aşa ceva. Noi vrem să câştigăm numai prin munca noastră pe teren", a explicat Iuliu Mureşan.

Oficialul grupării CFR Cluj a adăugat că regulamentul sportiv sancţionează premierea adversarelor contracandidatelor cu depunctarea, dar este de părere că se va ajunge destul de greu la o astfel de sancţiune în fotbalul românesc. "În regulamentul sportiv se sancţionează premierea, aşa este firesc. Se sancţionează cu depunctarea dacă nu mă înşel. Dar este destul de greu să se ajungă la aşa ceva la noi. Asta pentru că trebuie să aduci dovezi la Comisia de Disciplină. Iar dovezi e greu să ai ca şi club de fotbal. Organele abilitate ale statului pot strânge dovezi, nu noi, cluburile. De aceea spun că e greu de dat o sancţiune cu depunctarea într-un caz de premiere. De altfel, chiar şi cazul ăsta cu valiza a fost la comisie şi nu s-a dat nicio sancţiune", a explicat Iuliu Mureşan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite