Iordănescu: „N-am dormit azi-noapte ca să găsesc cel mai bun 11 pentru Irlanda!“ Ultimele noutăţi despre starea lui Raţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul României a susţinut o conferinţă de presă la Casa Fotbalului în care a vorbit despre importanţa meciului cu Irlanda, făcând apel la suporteri să vină în număr cât mai mare pe Arena Naţională pentru a-i susţine pe tricolori.

Anghel Iordănescu a menţionat într-o conferinţă de presă că a pregătit foarte atent partida cu Irlanda de Nord, deoarece, un succes mâine seară, ar fi sinonim cu o calificare la turneul final din 2016. Selecţionerul a vorbit şi despre forţa nord-irlandezilor, despre care spune că au surprins în această campanie de calificare.

"Pentru echipa naţională, pentru căpitanul echipei naţionale, pentru întreg staff-ul este cel mai important meci al anului. O victorie mâine ne-ar ajuta să facem un pas uriaş spre calificare şi ne-ar garanta că vom fi între primele două echipe din grupă la finalul preliminariilor. La începutul campaniei, nimeni nu credea că Irlanda de Nord va ajunge aici, cu atât de multe puncte. Este un derby, am observat că şi băieţii sunt concentraţi", a declarat Iordănescu.

Selecţionerul le-a cerut fanilor să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a-i încuraja pe tricolori. "Mai mult ca oricând avem nevoie de suporterii echipei naţionale şi mă bucur că vor veni în număr mare. Nu-mi aduc aminte ca naţionala să fi pierdut un meci atunci când fanii au venit în număr mare şi când au susţinut echipa, aşa cum numai ei ştiu să o facă", a mai declarat Iordănescu.

Iordănescu a vorbit şi despre vizita pe care Mircea Lucescu a făcut-o în cantonamentul de la Mogoşoaia: "Îi mulţumesc lui Mircea Lucescu pentru că a acceptat invitaţia de a-i vizita pe băieţi, mai ales că el putea fi acum în locul meu. S-a bucurat de vizită, i-a cunoscut pe băieţi şi am simţit că a trăit din plin acele momente. A avut un mesaj pentru jucători, după care am stat şi noi de vorbă."

Anghel Iordănescu: Un meci se câştigă dacă eşti inteligent în joc, dacă nu faci greşeli. Vreau să-i fac pe băieţi să înţeleagă că acest meci nu este dinainte câştigat. Eu n-am dormit azi-noapte ca să găsesc cel mai bun 11 pentru meciul cu Irlanda.

Raţ: "Sunt apt de joc"

Căpitanul echipei naţionale a avut probleme de sănătate în săptămâna premergătoare partidei cu Irlanda de Nord. Accidentat într-un meci la echipa de club, Raţ era incert pentru meciul de vineri seara, însă, în cele din urmă, medicii au reuşit să-l recupereze. Astfel, căpitanul este apt de joc încă din primul minut al duelului cu nord-irlandezii. "Nu ştiu dacă voi putea să termin meciul pe teren, acum mă simt bine, nu resimt nicio durere, sunt apt de joc!"

Raţ a vorbit şi despre punctele forte ale Irlandei de Nord: "Jucătorii irlandezi sunt foarte puternici, ei primesc foarte puţine goluri din faze fixe. Dar cred că pot fi surprinşi pentru că au puncte slabe şi ei. Dacă ne facem marcajul corect, nu cred că vom avea probleme cu ei."

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite