INTERVIU Unul dintre cei mai mari portari din istoria României vorbeşte despre naţionala de acum: "O să vedeţi la Euro 2016 ce îi caracterizează pe ei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României revine la un turneu final după opt ani de absenţă şi va debuta pe 10 iunie contra Franţei, la Euro 2016.

România face parte din Grupa A, alături de Franţa, Elveţia şi Albania, iar la turneul final va fi prezent şi unul dintre cei care acum 32 de ani juca la Euro 1984 pentru echipa României. Este vorba despre fostul dinamovist Dumitru Moraru, unul dintre cei mai buni portari din istoria României, care acum pregăteşte portarii de la echipa naţională. 

Într-un interviu pentru frf.ro, Moraru vorbeşte direct şi despre actuala generaţie: "E o chestiune care pare a fi de detaliu, dar este foarte importantă, şi am observat-o în timp, în comparaţie cu alte generaţii. Cei de acum nu au trac, au o îndârjire pozitivă, joacă orice-ar fi şi indiferent cine le stă în faţă, fără să piardă din încredere. Veţi vedea şi la Euro, în Franţa!", a spus Ţeţe Moraru, care a povestit şi detalii inedite din cariera sa, precum faptul că deşi a debutat la Steaua a ajuns un mare dinamovist. 

El i-a caracterizat şi pe cei mai buni portari pe care-i are acum România: 

● Tătăruşanu: ”Portar foarte bun pentru Europa, nu doar pentru România. Greşeşte foarte rar, are tehnică foarte bună, un joc bun de picior”

● Pantilimon: ”Nu cred că e mare diferenţă de stil între el şi Tătăruşanu, ţine de inspiraţia selecţionerului să aleagă pentru fiecare meci”

● Silviu Lung jr.: ”Este pe merit al treilea portar al naţionalei, cred că e cel mai bun din Liga 1, peste toţi portarii străini din campionat”

● Bălgrădean: ”Dacă va apăra constant, cred că se va lupta cu Silviu pentru al treilea loc de portar în lotul pentru Euro 2016”

● Niţă: ”La ce investiţii văd că face Steaua acum pentru grupa Liga Campionilor, Niţă şi Cojocaru sunt sub ce ţinteşte Steaua. Niţă e un portar ok pentru Liga 1, iar Cojocaru e prea tânăr”

● Buzbuchi: ”Are perspectivă, îl ştiu şi de la lotul de juniori, sigur va deveni titular la Viitorul din sezonul următor”

 Citeşte AICI un interviu eveniment cu Dumitru Moraru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite