Interul lui Chivu a „jucat“ şi pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu
Cristi Chivu

Cristi Chivu şi colegii săi au adunat 200.000 de euro pentru copiii defavorizaţi. La evenimentul de la Milano au participat aproximativ 500 de persoane, în frunte cu preşedintele nerazzurilor, Massimo Moratti.

Printre meciurile din Serie A şi din Liga Campionilor, jucătorii lui Inter îşi fac timp şi pentru gesturi umanitare. Cum a fost acţiunea de miercuri seară, menită a strânge fonduri pentru copiii defavorizaţi din ţara noastră.

În România, prima acţiune de acest fel organizată de clubul italian s-a petrecut în noiembrie 2009, când Cristi Chivu a inaugurat la Slatina complexul sportiv Inter Campus.

Astfel, prin intermediul unei licitaţii organizate la magazinul oficial al lui Inter Milano, „Winter Store", în colaborare cu casa „Sotheby's", s-a strâns suma de 200.000 de euro, bani care vor fi direcţionaţi de organizaţia nonprofit „Copiii de România" către Asociaţia „Inimi pentru inimă".

Chivu, alături de coechipierul său, Muntari

Chivu, alături de coechipierul său, Muntari

Bineînţeles, Cristi Chivu, jucătorul român din lotul lui Inter, a fost în centrul atenţiei. „Este o ocazie bună pentru a combate trista realitate din România. Sunt încântat să fiu aici pentru a-mi ajuta ţara. Trebuie să facem ceva pentru aceşti copii ca să ajungă oameni", a spus căpitanul „tricolorilor".

El s-a declarat mulţumit de succesul pe care l-a avut acţiunea. La eveniment, Cristi Chivu a venit neînsoţit, asemenea colegilor săi de echipă, cei mai cunoscuţi fiind Samuel Eto'o, Lucio, Maicon, Materazzi, Diego Milito şi Javier Zanetti.

N-a lipsit nici Zenga

Chivu şi Bedy Moratti, nepoata preşedintelui interist

Chivu şi Bedy Moratti, nepoata preşedintelui interist

Alături de întreaga familie a preşedintelui Massimo Moratti şi de majoritatea jucătorilor lui Inter, oaspetele-surpriză a fost Walter Zenga, fost antrenor în România, la FC Naţional, Steaua şi Dinamo. Pentru „Omul-Păianjen", actualmente liber de contract, Inter Milano reprezintă echipa de suflet şi clubul pe care ar vrea să-l antreneze în viitor.

Pe lângă invitaţii speciali, magazinul clubului a fost plin de suporteri ai echipei italiene, în total fiind prezente aproximativ 500 de persoane. Fanii care nu au mai prins un loc au aşteptat în ploaie pentru a-şi saluta favoriţii.

"Sunt încântat că am fost prezent la o astfel de acţiune al cărui rezultat va produce o bucurie copiilor nevoiaşi."

Cristi Chivu
fundaş Inter Milano

Se antrenează separat

Jucătorii lui Mourinho s-au întors ieri la antrenamente, Inter pregătindu-se în special pentru meciul de săptămâna viitoare cu Chelsea din Liga Campionilor.

Abia revenit după operaţia la cap suferită la începutul anului, Chivu a efectuat doar mişcările de încălzire,  continuându-şi apoi programul individual de recuperare. Întoarcerea sa pe teren este prevăzută pentru începutul lunii aprilie.

Walter Zenga este un idol şi pentru micuţii italieni

Walter Zenga este un idol şi pentru micuţii italieni
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite