INFOGRAFIE Start în Turul Franţei! Trei mari favoriţi, 9 etape de munte şi un traseu încântător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Froome a câştigat anul trecut tricoul galben
Chris Froome a câştigat anul trecut tricoul galben

A 103-a ediţia a Turului Franţei începe sâmbătă din Normandia, de la Mont Saint-Michel. Chris Froome, Nairo Quintana şi Alberto Contandor sunt marii favoriţi ai turului.

22 de echipe pornesc mâine în caravana Turului Franţei, care ia startul de la Mont Saint-Michel, din departamentul Manche al Normandiei. Prima etapă, normal, e una de plat, însumează 188 de kilometri şi este dedicată sprinterilor (ora 13.45, EuroSport).
Pentru ediţia din acest an, organizatorii au gândit un traseu cu 21 de etape, la finalul cărora se vor fi parcurs peste 3.500 de kilometri. Se va mai trece prin Andorra, Spania şi Elveţia, iar circuitul va cuprinde: două etape de contratimp individual, nouă etape de plat, nouă etape montane şi una deluroasă. Etapa a 12-a se încheie pe celebrul vârf Mont Vonteaux, adevărata piatră de încercare a rutierilor.
Favorţii întrecerii sunt Chris Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar) şi Alberto Contandor (Tinkoff), urmaţi de un pluton din care fac parte Fabio Aru şi Vincenzo Nibali (Astana), Thibaut Pinot (FDJ). Primii trei mai pretendeţi la tricoul galben s-au arătat încântaţi de traseul din acest an. "Este făcut pentru un ciclist complet", cred Froome, câştigătorul de anul trecut. 

Ce tricouri se acordă: tricoul galben (cel mai bun cliclist la general), tricoul verde (pentru ciclistul care adună cele mai multe puncte la sprinturile intermediare şi la final de etapă), tricoul alb cu buline roşii (cel mai bun căţărător) şi tricoul alb (cel mai bun cliclist sub 25 de ani). 

Etapele din Turul Franţei

image

Echipele din Turul Franţei

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite