Incident violent în Craiova. Un avocat susține că a fost „scuipat, înjurat și amenințat” de Adrian Mititelu

0
Publicat:

Adrian Mititelu, finanțatorul FC U Craiova 1948, și un avocat, Bogdan Grigore, au fost protagoniștii unui incident violent care s-a petrecut vineri, în plină zi, în centrul Craiovei. Patronul oltenilor l-ar fi scuipat, înjurat, amenințat și îmbrâncit pe avocat.

Adrian Mititelu
Adrian Mititelu susține că nu „a fost vorba de o bătaie”. Foto: Facebook (Arhivă)

Bogdan Grigore a sesizat organele de poliție cu privire la evenimentul petrecut și a depus plângere penală. 

Mă deplasam către sediul ANAF, prin fața clubului FCU Craiova, vineri dimineață, la ora 11. M-am întâlnit cu o cunoștință, stăteam de vorbă, după care a apărut Adrian Mititelu dintre niște mașini din fața clubului. A început să mă înjure, să-mi adreseze cuvinte și expresii jignitoare. Eram în stradă, chiar acolo e o stație de taxi lângă club, la vreo 10-15 metri de intrarea în club. 

Mi-a zis că l-am jignit pe Adrian Mititelu junior pe Facebook, după care totul a degenerat într-un conflict legat de litigiile în care eu reprezint o parte cu care dânsul e în conflict, mai exact cu familia dânsului. Practic a fost doar un pretext, cel cu Adrian Mititelu junior. 

În realitate, dânsul de mult mă amenința pentru că îndrăznesc să-mi exercit profesia și să reprezint în instanță anumite părți cu care dânsul e în conflict. Mi-a spart ochelarii, m-a scuipat, m-a înjurat, m-a amenințat, m-a îmbrâncit. 

M-a lovit de două ori cu palma peste față, m-a scuipat, mi-a luat ochelarii și mi-a spart în cap. M-a lovit cu piciorul. Cred că unul din apropiații dumnealui, nici nu mai știu pentru că s-au desfășurat evenimentele foarte repede, domnul Târcă, Gabi Blondu știu că i se spune”, a afirmat avocatul pentru Fanatik. 

Dosarul s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru amenințare, lovire, distrugere și ultraj. 

Pentru că, în realitate, acesta era pretextul principal. Faptul că eu îndrăznesc să-mi exercit profesia de avocat și că reprezint persoane cu care dumnealui este în conflict. Sunt persoane juridice cu care dânsul are niște litigii”, a mai adăugat Bogdan Grigore. 

După cele petrecute vineri, IPJ Dolj a emis un comunicat de presă sâmbătă dimineața în care a confirmat evenimentul petrecut pe data de 16 ianuarie. 

În cursul zilei de ieri, 16 februarie, în jurul orei 10.57, polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Sf. Dumitru, din municipiul Craiova, ar fi fost agresat de două persoane de sex masculin. 

 La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 49 de ani ar fi fost amenințat cu acte de violență, fiind lovit în zona feței de un bărbat de 56 de ani, din municipiul Craiova.  

Totodată, în altercație a intervenit un alt bărbat, de 45 de ani, din municipiul Craiova, care l-ar fi lovit pe bărbatul de 49 de ani în zona corpului. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare, desfășurându-se activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, se arată în comunicatul IPJ Dolj. 

Reacția lui Adrian Mititelu 

După ce partea vătămată și-a prezentat versiunea, Adrian Mititelu a venit și cu propria sa variantă. Acesta a susținut că nu l-a atins pe bărbat.

Am ieșit în fața clubului și l-am văzut acolo. El e un apropiat de-ai noștri. De trei ani vine la meciuri pe invitații de la noi, e fan al lui FCU Craiova. Eu sunt mai vulcanic din fire și am strigat spre el, eram supărat pentru că mi-a jignit familia. 

S-a luat de Adiță pe Facebook, cu niște mesaje foarte urâte. I-am reproșat că mi-a jignit familia. I-am spus cum m-am purtat eu cu el și cu familia lui și cum m-a răsplătit el. Eu sunt oltean și am gura mare, dar vă jur că nu l-am atins. Nici vorbă de bătaie, nici vorbă de pumni sau de altercație. 

El venea spre mine și spunea că nu e adevărat, că nu l-a jignit pe Adiță, în timp ce eu dădeam să scot telefonul și să-i arăt mesajele. Când s-a apropiat prea mult l-am împins puțin să se îndepărteze, dar nici măcar nu pot să spun că a fost o îmbrânceală. 

Vă dau cuvântul meu de onoare că nu a fost vorba de o bătaie sau altceva! Cineva din club a ieșit la un moment dat și s-a băgat între noi. Înțeleg că a făcut plângere la poliție, dar nu stau acum să discut toate inepțiile unora sau altora”, a spus patronul oltenilor pentru Prosport. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite