Începe haosul! 50 de jucători vor să oprească reluarea Premier League. Cine e starul din fruntea nemulţumiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Sergio Aguero via Twitter
Foto: Sergio Aguero via Twitter

„Daily Mail“ anunţă revolta în fotbalul englez: 50 de fotbalişti sunt gata să îşi unească forţele pentru a bloca recent lansatul „Project Restart“, de reluare a Premier League, începând cu data de 12 iunie. Jurnaliştii relatează că fotbaliştii declară că vor refuza să revină pe teren şi sunt gata de boicot, de teama riscurilor la care se expun.

Chiar dacă Anglia nu ar fi nici pe depate prima ţară care să dea din nou undă verde meciurilor de fotbal, se pare că jucătorii sunt hotărâţi să îşi facă auzit punctul de vedere. Presa britanică relatează la unison faptul că cel puţin 2-3 jucători de la fiecare echipă s-ar opune în acest moment continuării sezonului 2019/2020. Iar printre aceştia se numără şi jucători importanţi, precum atacantul lui Manchester City - Sergio Aguero, sau Manuel Lanzini - de la West Ham, care au transmis public că se tem de o posibilă reluare a campionatului înainte de apariţia unui vaccin. Aguero nu a pronunţat articulat cuvântul boicot, însă starea de nelinişte escaladează, în mod evident, iar opoziţia prinde contur din ce în ce mai clar.

Cluburi disidente: „Ne poate costa vieţi“

În Anglia, există deja o tabără foarte clară, etichetată deja de presa britanică drept „grupul cluburilor disidente“. Aici se regăseşte şi Brighton, care, prin vocea lui Paul Barber, anunţă: „trebuie să fim foarte atenţi, pentru că un pas greşit poate distruge vieţi. Ne poate costa vieţi“. Cluburile din Anglia nu sunt de acord nici cu disputarea meciurilor pe teren neutru, iar poziţia lor este vehementă, susţinută şi de informările oficiale care au consemnat, în medie, 500 de decese zilnic în ultima săptămână în Anglia.

Brighton, Aston Villa şi Watford, implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, doresc amânarea reluării campionatului, până când rata de infectare va scădea, astfel încât revenirea pe teren să se facă cu risc mai mic, dar şi cu posibilitatea de a juca pe stadioanele fiecărei echipe, temându-se că vor fi dezavantajate clar dacă vor juca pe teren neutru.

Premier League este nevoită să ia o decizie rapid, având în vedere faptul că UEFA a stabilit data de 25 mai ca termen pentru deciderea modalităţii de încheiere a competiţiilor naţionale.

Până atunci, fotbalul britanic va relua antrenamentele pe 18 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite