Ibrahimovici, inegalabil: Trei citate fabuloase și marele antrenor pe care l-a făcut praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoria ne-a arătat, în mod repetat, că sportivii trebuie să fie apreciați exclusiv pentru ce fac pe teren. Și, în niciun caz, „zeificați“, pentru că, la fel ca noi toți, au calități și defecte.

Zlatan Ibrahimovici s-a retras din activitate
Zlatan Ibrahimovici s-a retras din activitate

De obicei, părțile lor mai puțin bune ies în evidență, după retragerea din activitate. Și dărâmă, într-o oarecare măsură, „statuile“ pe care le-am ridicat noi, fanii lor. De aceea, apelative precum „Rege“ și,„Briliant“ sunt nocive, cum ne-am convins, de-a lungul anilor. Nici suedezul Zlatan Ibrahimovici nu e vreun sfânt, fără defecte. În schimb, e, probabil, printre cei mai buni oratori din istoria fotbalului!

Așadar, e lesne de înțeles de ce discursul de retragere al suedezului, de la finalul meciului AC Milan – Verona (3-1), în ultima etapă din Serie A, putea fi oricum, doar banal nu! Iată doar câteva exemple din declarațiile rostite de „Ibra“, în aplauzele (și huiduielile!) publicului de pe „San Siro“, duminică seară:

*Despre finalul carierei sale de fotbalist – Când m-am trezit dimineața, ploua. Mi-am spus că până şi Dumnezeu e trist că mă retrag.

*Despre fostul său agent, Mino Raiola, decedat în aprilie 2022 - Dacă ar mai fi fost aici, aș fi continuat să joc, pentru că ar fi vrut să obțină comisioanele. Iartă-mă, Mino, dar ăsta e adevărul.

*Despre fanii Veronei care îl fluierau, în timp ce vorbea - Huiduiți-mă în continuare. Ăsta e cel mai mare moment al anului pentru voi, că mă vedeți pe mine.

*Despre cum va arăta viața sa, în continuare - Fotbalul m-a făcut să devin bărbat, mi-a făcut cunoştinţă cu oameni pe care nu i-aş fi putut întâlni niciodată, am călătorit în toată lumea datorită fotbalului. De acum adrenalina va fi alta, nu voi mai avea un program strict, de obicei, aşteptam să iau masa cu echipa. Îmi va fi dor de aceste lucruri, de vestiar, dar sunt pregătit să accept situaţia.

*Despre noul rol, după finalul carierei de jucător - Nu trebuie să decid prea repede, sunt prea multe emoţii acum. Voi reflecta după această vară. Antrenor sau manager e o mare responsabilitate. Ca antrenor, ai mai puţină libertate decât un jucător de a face ceea ce vrei. Dar nu cred că voi părăsi lumea fotbalului.

Josep Guardiola
Josep Guardiola

Guardiola

Singurul antrenor cu care Ibrahimovici nu s-a înțeles a fost Guardiola, în perioada Barcelona. Există o colecție de citate ale suedezului despre relația cu Pep. Unul memorabil sună așa: „Când mă iei la echipă, iei, de fapt, un Ferrari. În care trebuie să pui benzină premium și cu care să gonești pe autostradă. Guardiola voia să meargă la o plimbare pe un drum de țară. Trebuia să-și ia, de fapt, un Fiat“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite