HANDBAL Comentariile fostelor jucătoare după ce România a fost eliminată de la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de handbal feminin a României şi-a oprit parcursul în optimile de finală, unde a fost eliminată de reprezentativa similară a Poloniei.

Rezultatele României la Campionatul Mondial din Serbia

După ce a reuşit să încheie Grupa D pe locul doi, la două puncte de liderul Germania, România s-a „împotmolit“ în faza imediat următoare. Obstacolul din calea elevelor lui Gheorghe Tadici s-a numit Polonia şi a „costat-o“ pe naţionala noastră o înfrângere (31-29). Având în vedere scorul strâns şi faptul că România a fost la un singur pas de victoria care ar fi dus-o în sferturi, mai multe voci avizate au făcut referire la lipsa mentalităţii drept cauza principală a eşecului. 

„Problemele de mentalitate“ - explicaţia generală 

Mariana Târcă, fostă mare handbalistă, a comentat pentru DolceSport prestaţia „tricolorelor“ lui Tadici: „Este foarte grav ce s-a întâmplat în ultimele 10 minute. Nu-mi vine să cred nici acum, după evoluţia jocului din primele minute. Au demonstrat că pot, dar se întâmplă ceva cu noi, românii, în general. Ceva inexplicabil. Este de neînţeles. Nu cred că se gândea cineva că o să ajungem în asemenea situaţie. Jocul mergea bine, dar ceva s-a întâmplat. Poate relaxarea... Cristina a dispărut din joc, iar acesta a fost un motiv al căderii noastre pe faza de atac. Este foarte greu să îţi revii după asemenea greşeli, dar noi le repetăm sistematic. Trebuie să analizăm bine problemele astea legate de mentalitate. Nu e vorba doar de handbal, este vorba, în general, de sportul românesc“.

„Mă uitam la meci şi aşteptam o victorie“

Similară a fost şi analiza fostei jucătoare Simona Gogârlă, care a declarat pentru aceeaşi sursă: „Nu mi-a venit să cred rezultatul final. Chiar dacă aş vrea să caut explicaţii, nu cred că pot găsi. Au jucat prea bine şi prea frumos în prima repriză. Mă uitam relaxată la meci şi aşteptam o victorie. Nu mai ştiu ce să zic acum, nu mi-a venit să cred. Fetelor nu le-a mai ieşit absolut nimic pe final, nici în atac, nici în apărare. Am mers foarte mult pe mâna Cristinei Neagu, care a făcut un joc extraordinar“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite