Halep vs Mertens - S-a înecat la mal! Simona scapă printre degete o finală pe care a dominat-o copios în debutul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Fostul număr 1 mondial a jucat un tenis foarte bun pe durata întregii săptămânii, în debutul finalei a atins perfecţiunea, dar a scăpat meciul din mână şi a pierdut titlul la Doha

Simona Halep (3 WTA) nu a reuşit să încununeze evoluţia excepţională din această săptămână şi a pierdut la  mare luptă, 6-3, 4-6, 3-6, meciul împotriva numărului 21 WTA, Elise Mertens,

Dupa ce în primele două meciuri a trecut în minimum de seturi de Lesia Tsurenko (6-2, 6-3) , respectiv de Julia Goerges (7-6, 7-6), iar în semifinale a muncit serios pentru a o depăşi pe Elina Svitolina (6-3, 3-6, 6-4), astăzi Simona a pierdut un meci pe care l-a avut la un moment dat sub control absolut.

Partida a început cu 3 break-uri, 2 pentru Simona şi unul pentru Mertens, urmate de câte un game câştigat de fiecare jucătoare pe propriul serviciu. La 3-2, Mertens a reuşit un break, fapt ce a părut să o înfurie pe fostul număr 1 mondial, şi a urmat un lucru foarte rar întâlnit la o finală din tenisul profesionist: 18 puncte la rând câştigate de o jucătoare. Astfel, în doar 13 minute, Halep a închis setul, 6-3, şi avea deja 2-0 în cel secund.

Imediat cum Simona a slăbit puţin ritmul, Mertens a simţit că poate reveni în joc şi a profitat de fiecare eroare a româncei. Belgianca a reuşit un break, puţin anticipat la cum decurseseră ostilităţile în precedentele 20 de minute, şi a cerut imediat un medical time-out. După aproape 10 minute, la reluare, partida a fost mult mai echilibrată. Şansele de break au apărut în dreptul ambelor jucătoare, dar niciuna nu a reuşit să le concretizeze şi s-a ajuns la 4-4. Simona a continuat să greşească nepermis de mult, Mertens a făcut un break alb şi a trimis meciul în decisiv.

Ultimul set a început teribil pentru Simona. Mertens a făcut break-ul şi a consolidat imediat pentru 2-0. Halep nu a renunţat la luptă, a reuşit să egaleze, 2-2, dar a început să dea semne de oboseală. Chiar şi aşa, fostul număr 1 mondial a avut o minge de 3-2, dar a ratat-o şi Mertens a luat game-ul, pentru a se distanţa imediat la 4-2. A fost desprinderea decisivă, belgianca punând capăt meciului cu 6-3, după două ore şi 13 minute.

Pentru calificarea în finală la Doha, Simona va primi un premiu de 84.850 de dolari şi 305 de puncte WTA. Mertens va fi recompensată cu 158.895 de doalri şi cu 470 de dolari.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Citeşte şi:

Halep vs Mertens, reacţii din presă: „Elise a câştigat o finală pe care nici ea nu mai spera că o poate obţine“

Elise Mertens, după victoria cu Simona Halep: „E o jucătoare imensă. E greu să câştigi un trofeu în faţa ei“

CTP o acuză pe jucătoarea din Belgia: „Meciul s-a întors în urma unui truc. A fost o prefăcătorie“

Cum a încercat să o surprindă crainicul arenei pe Simona Halep la festivitatea de premiere de la Doha

Prima reacţiei a Simonei Halep după înfrângerea cu Mertens: „Am avut o săptămână obositoare, dar sunt mulţumită“

LIVETEXT Simona Halep pierde cu Elise Mertens, 6-3, 3-6, 3-6, într-o finală „roller-coaster“ la Doha

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite