Halep trebuie să-şi asume decesul: Ce scrie în documentul participării la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, probabil, va sta acasă pe durata US Open 2020
Simona Halep, probabil, va sta acasă pe durata US Open 2020

Dacă americanii voiau să scape de Simona la această ediţie a turneului, atunci, cu siguranţă, au reuşit ce şi-au propus.

Simona Halep (2 WTA) şi-a depăşit cu greu frica de călătorii, în plină pandemie! Temerile ei, în privinţa infectării cu noul coronavirus, au fost atât de mari, încât ea n-a găsit resursele necesare de curaj pentru a merge la Palermo.

Abia după ce a ratat acest turneu, primul după reluarea circuitului feminin, constănţeanca a reuşit să se convingă să facă deplasarea la Praga pentru competiţia unde e favorita numărul 1. „A fost un pic ciudat că a trebuit să plec din nou, parcă nu-mi mai aduceam aminte cum e la turneu, şase luni au fost destul de lungi, în care n-am călătorit deloc. Mă bucur foarte mult că am putut să fac pasul acesta şi să vin la primul turneu după această pandemie“, a explicat „Simo“, după sosirea în Cehia.

Doar că, atunci când discuţia a ajuns la US Open, primul Grand Slam de după pandemie, românca a subliniat, încă o dată, că nu crede că va face călătoria peste ocean. „E complicat drumul, voiajul din Europa, sunt nevoită să schimb avionul, nu e o cursă directă. Ar fi stresant pentru mine, aş sta cu emoţii şi nu vreau să trec prin aşa ceva. N-am luat o decizie finală, dar, în acest moment, e complicat“, a explicat Halep. Iar dacă riscurile unei călătorii lungi o speriau pe Simona, cu siguranţă, condiţiile de participare impuse de organizatori o vor convinge să zică pas la US Open 2020!

Intri în joc, admiţi că poţi muri!

Pentru că noul coronavirus face ravagii în Statele Unite, provocând deja peste 160.000 de decese, organizatorii Grand Slam-ului găzduit de New York nu vor să-şi asume niciun risc, în cazul în care vreun participant se va îmbolnăvi cu COVID-19. De aceea, cine vrea să joace la US Open 2020 trebuie să-i absolve pe organizatori de orice responsabilitate privind apariţia unor probleme medicale. 

Acest lucru se întâmplă, semnând un act despre care a scris pe Twitter olandezul Wesley Koolhof (31 de ani, locul 17 ATP la dublu). „Poate ar trebui să citesc mai mult documentele pe care le primesc de acum înainte“, şi-a început postarea Koolhof. Care a continuat cu fragmente din documentul pe care sunt obligaţi să-l semneze participanţii la US Open 2020. Iată ce conţine acesta:

*Sunt perfect conştient de riscurile intrării în Centrul naţional de tenis USTA Billie Jean King şi a transportului oferit de USTA, pe timpul pandemiei de COVID-19. Am luat la cunoştinţă că, intrând în contact cu alţi oameni, în timpul pandemiei de COVID-19, risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am probleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei şi altor persoane din casă.

*Îmi asum responsabilitatea, în mod voluntar, pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea, în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenţei în facilităţile complexului, cauzate de neglijenţa Centrului Naţional de Tenis sau nu.

Ameninţare cu descalificare

Cine semnează acest act şi se înscrie la US Open 2020, oricum e supus unor condiţii dure, impuse de Federaţia Americană de Tenis (USTA), care organizează US Open. Iată câteva exemple:

*Un jucător poate fi însoţit la turneu de un anturaj de maxim trei persoane. Dacă cineva din staff se îmbolnăveşte şi ancheta epidemiologică dovedeşte că jucătorul a avut contact cu persoana respectivă, atunci el va fi descalificat din turneu şi carantinat 14 zile. Dacă n-a intrat în contact cu persoana bolnavă, jucătorul va face, oricum, un test, aşteptând rezultatul.

*Testele PCR se vor face la sosirea în complexul USTA Billie Jean King. Apoi, vor fi repetate după 48 de ore. Mai departe, cei care au avut, la un moment dat, COVID-19, precum Novak Djokovici, vor fi retestaţi din 4 în 4 zile. Cine n-a avut boala până acum, va fi testat, o dată la 7 zile.

*Dacă un jucător părăseşte zona de sigurană, desemnată de organizatori, fără a avea acordul scris al acestora, el va fi exclus din competiţie. La fel şi în cazul unui om din stafful unui jucător. Doar că acesta, pe lângă excludere, va primi şi o amendă, dar şi interdicţia de a veni la US Open 2021!

Prioritatea mea o reprezintă sănătatea mea, partea mentală şi nu vreau să mă stresez pentru nimic. Îmi voi baza decizia mea finală pe acest lucru. Simona Halep locul 2 WTA  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite