Halep, meci periculos la Madrid: De ce Konta e cea mai incomodă adversară care îi putea ieşi în cale în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona va juca, astăzi (ora 13.00, Digi Sport), în turul II de la Madrid cu o adversară aflată în mare formă, care a câştigat şapte din ultimele opt partide disputate şi care o conduce pe constănţeancă în întâlnirile directe.

Simona Halep (3 WTA) a avut un prim meci cu iz de antrenament la Madrid, trecând, relativ lejer, de Margarita Garparyan (64 WTA), scor 6-0, 6-4, în doar o oră şi 16 minute.

De acum însă, nu prea se mai intrevede niciun meci uşor pentru fostul lider mondial. Iar faptul că, încă din turul II, Simona dă de o jucătoare de calibrul Johannei Konta (41 WTA) confirmă acest lucru. Poate că locul ocupat de britanica de 27 de ani în clasamentul WTA nu spune mare lucru, însă bilanţul ei din ultimele săptămâni reflectă, clar, că aceasta traversează o formă foarte bună, indiferent de suprafaţa pe care a evoluat.

Konta şi-a câştigat ambele partide de Fed Cup pentru Marea Britanie pe hard, trecând de Diyas (98 WTA) şi de Putintseva (43 WTA), care au reprezentat Kazahstan. Apoi, Johanna s-a mutat pe zgură şi a făcut un turneu excelent la Rabat. În drumul ei spre finală, ea le-a învins pe Wang (56 WTA), Ana Bogdan (127 WTA), Hsieh (25 WTA) şi Tomljanovici (47 WTA). Finala a pierdut-o, totuşi, cu Sakkari (39 WTA) în trei seturi. Chiar dacă, într-adevăr, nici una dintre jucătoarele învinse, recent, de Konta nu se ridică la nivelul lui Halep, cu siguranţă, aceste victorii care au continuat şi la Madrid, cu un succes cu Riske (51 WTA) în minimum de seturi, i-au crescut încrederea Johannei.

Halep, bolnavă în continuare

Simona Halep a ajuns răcită la Madrid şi, chiar dacă efectul bolii nu s-a văzut în prestaţia ei cu Gasparyan, ea suferă, în continuare, din această cauză, după cum a mărturisit pentru trimisul postului Digi Sport la Madrid. „N-a trecut răceala, de câteva zile iau antibiotice, nu e uşor. Încerc să joc cât pot de mult, dar prioritatea e sănătatea. Nu ştiu ce va fi“, a spus constănţeanca de 27 de ani.

Halep s-a arătat destul de mulţumită de meciul ei de debut la Madrid 2019: „A fost unul bun, consider că am jucat bine până spre final. Sunt foarte mulţumită de felul cum a fost. Fanii m-au primit foarte călduros. Mă hrănesc din sprijinul lor, am mulţi susţinători aici“.

19 victorii şi şapte înfrângeri a înregistrat Johanna Konta în acest sezon. Bilanţul lui Halep e aproape identic: 19-6.  

Istoricul confruntărilor Halep – Konta

An Turneu Suprafaţă Cine a câştigat

2017 Cincinnati Hard Halep 6-4, 7-6

2017 Wimbledon Iarbă Konta 6-7, 7-6, 6-4

2017 Fed Cup Zgură Halep 6-1, 6-3

2017 Miami Hard Konta 3-6, 7-6, 6-2

2015 Wuhan Hard Konta 6-3, 3-6, 7-5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite