Halep, avertizată după interviul pentru Euronews: Singura condiție prin care poate reuși la TAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interviul Simonei Halep pentru Euronews face valuri și stârnește reacții în lumea sportului-alb. Vorbim, practic, despre cea mai importantă apariție a româncei în mass-media, de când a apărut acest caz de dopaj. Pentru că, în premieră, fosta ocupantă a locului 1 WTA a anunțat încetarea colaborării cu Patrick Mouratoglou.

Simona Halep
Simona Halep

Mai mult decât atât, „Simo“ s-a arătat optimistă în privința primirii unui verdict favorabil după audierile de la TAS, programate pentru 7-9 februarie 2024.

Dacă declarațiile lui Halep au sensibilizat-o pe Chris Evert (68 de ani), americancă în palmaresul căreia se află 18 trofee de Grand Slam, în schimb, renumitul jurnalist, Ben Rothenberg, a fost mult mai rezervat în reacția sa de pe rețelele de socializare. Și a precizat că Halep poate spera într-un verdict favorabil, după audierile de la TAS, doar în cazul în care avocații vor furniza noi probe care să fi lipsit din dosar, când Sport Resolutions a dictat suspendarea de 4 ani.

Ben Rothenberg
Ben Rothenberg

Reacții la declarațiile date de „Simo“

*Chris Evert, fostă ocupantă a locului 1 WTA: Personal, eu cred că Halep e nevinovată. Da, a avut Roxadustat în sistem, dar și-a încredințat întreaga viață antrenorului ei și echipei sale, care i-a controlat cariera, nutriția, managementul. Cred că e nevinovată, punct!

*Ben Rothenberg, jurnalist cu rubrică în The New York Times: Va fi interesant de văzut cât de diferită va fi apărarea lui Halep la TAS. Fără să impună o anumită distanță între ea și echipa lui, Halep a eșuat lamentabil la ITIA, la ambele capete de acuzare. În continuare, va fi o luptă foarte dificilă pentru Halep să întoarcă verdictul pentru două capete de acuzare. La TAS, nu se ține cont de procesele anterioare, iar dacă Halep a fost pedepsită pentru două capete de acuzare în prima instanță, ar fi în interesul ei să vină cu o explicație complet diferită de această dată.

6

octombrie 2026 e data la care va expira suspendarea Simonei Halep dictată de Sport Resolutions.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite