Halep are un antrenor low-cost: Ce sumă va primi Daniel Dobre după victoria Simonei la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a refuzat să angajeze un antrenor cu nume, de talie mondială, după despărţirea de Darren Cahill. Iar asta pentru că, la cât tenis ştie, „Simo“ demonstrează că se descurcă şi singură.

Simona Halep a devenit campioană la Wimbledon într-un sezon în care, nu o dată, a fost criticată pentru că nu şi-a angajat un antrenor de nivelul lui Darren Cahill, după ce australianul a renunţat la colaborarea cu sportiva din România, la finalul anului 2018.

Ce-i drept, în primele şase luni din actuala stagiune, sub comanda lui Daniel Dobre, constănţeanca a avut rezultate mai slabe, atât pe hard, cât şi pe zgură, în comparaţie cu 2018. Succesul de la Wimbledon a şters însă aceste nereuşite. Şi, potrivit antrenorului Firicel Toma, „Simo“ a şi economisit ceva bani, atunci când l-a înlocuit pe Cahill cu Dobre.

Ce a spus Firicel Toma la Digi Sport?

*Simona e singura jucătoare română care poate să plătească cât vrea, dar antrenorii români nu sunt plătiţi. Un antrenor român din prima sută ia în jur de 50-60.000 de euro, dacă eşti locul 30-40.

*Un antrenor străin din prima sută ia 250.000-300.000. La nivelul Simonei, antrenorii iau peste un milion, un milion şi ceva, iar antrenorii români pot să ia 100-150.000, poate 200.000 cu bonus de Wimbledon. Deci e o diferenţă enorm de mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite