Halep a desluşit misterul: De ce a renunţat să joace la turneul de la Abu Dhabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat 26 de partide în 2020: 23 de victorii, 3 înfrângeri
Simona Halep a jucat 26 de partide în 2020: 23 de victorii, 3 înfrângeri

Constănţeanca de 29 de ani a sărit peste prima întrecere importantă din 2021, chiar dacă n-a mai evoluat într-o partidă oficială din 4 octombrie, când a fost învinsă de Iga Swiatek, în optimile de la French Open.

Chiar dacă, la un moment dat, s-a arătat chiar nerăbdătoare să joace la Abu Dhabi, Simona Halep a renunţat, brusc, la acest turneu, înainte de Crăciun. 

Şi abia acum a oferit o explicaţie pentru decizia luată, într-o declaraţie dată pentru prosport.ro: „N-am niciun fel de accidentare, însă am decis că e mai bine să merg direct în Australia. Erau şi la Abu Dhabi restricţii şi mi-ar fi fost greu să stau în hotel 14 zile, iar după aceea încă 14 zile în carantină, la Melbourne. Am hotărât aşa, pentru că am simţit că e o decizie bună, ţinând cont că, în 2020, la turnee, nu mi-a fost uşor“.

Şi Patricia Ţig a vorbit, pe scurt, pentru prosport.ro, despre faptul că a sărit peste turneul de la Abu Dhabi: „N-a existat niciun motiv la mijloc, pur şi simplu, am decis că nu mai joc“.

Halep şi Ţig vor merge împreună la Melbourne, având plecarea programată pentru 14 ianuarie. Odată ce vor ajunge acolo, vor sta două săptămâni în carantină. Apoi, în perioada 31 ianuarie - 6 februarie, vor evolua într-unul din cele două turnee WTA 500, găzduite de complexul „Melbourne Park“. Aici, vor face ultimele reglaje în jocul lor, în vederea Australian Open 2021 (8-21 februarie).

România va avea cinci sportive pe tabloul principal, în primul Grand Slam al anului: Simona Halep (2 WTA), Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Begu (78 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite